Tervise Arengu Instituut: spordiklubid võiksid olla kohad, kus alkoholi ei müüda

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu.
Õlu. Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituudi mittenakkushaiguste osakonna juhataja Anneli Sammel sõnas, et sport või vaba aja veetmine ei peaks käima käsikäes alkoholiga ning spordikeskustes alkoholi müümist ei peaks pidama normaalseks.

Sammeli sõnul üritavad spordikeskused luua tingimusi, mis tooks nende keskustesse nii tõsisportlasi kui ka inimesi, kes tulevad lihtsalt vaba aega veetma ja lõõgastuma. Alkoholitarvitamine on Eesti ühiskonnas nii normaalne ja aktsepteeritud, et alkohol spordikeskuse kohviku letis ei pane just paljusid üllatuma. «Spordiklubid võiksid olla kohad, kus alkoholi ei müüda ega eksponeerita,» sõnas Sammel.

Üks põhjus, miks spordikeskuse kohvik pakub oma klientidele alkoholi, on kindlalt juurdunud arusaam, et lõõgastumiseks on tingimata vajalik alkohoolsete jookide manustamine. Teise põhjusena toob Sammel välja rahalise käibe, mis tuleb alkoholi müügist. «Seega on tegemist eetilise dilemmaga, mida on hetkel võimalik lahendada spordiklubide juhatuse otsuste tasemel.»

Sarnaselt tõstatab Sammel alkoholi kättesaadavuse probleemi ka bensiinijaamades, kus alkoholi müüakse nagu esmatarbekaupa, kuigi autojuhtimine ja alkoholitarvitamine ei tohi käsikäes käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles