Pääsküla jaamas süttis uue elektrirongi aku

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva hilisõhtul Paldiskist Pääskülla jõudnud ning sealt kell 22:33 Riisiperre väljuma pidanud elektrirongil tekkis väljumisel ühes juhtvagunis aku rike, mille tulemusena vaguni katusel asetsevatest akudest üks süttis.

Rongijuht teavitas rikkest raudteekorrapidajat, kes teavitas omakorda päästeametit. Samuti informeeris rongijuht Elektriraudtee tehnilist personali, kes tuli koos Stadleri esindajatega sündmuspaigale.

Häirekeskus sai põlengu kohta teate kell 22.41. Kohapeal selgus, et põles veduri katuse all olev aku. Põhja päästekeskuse pressiesindaja ütles Postimehele, et tõenäoliselt süttis aku lühise tagajärjel.

Rike seotud konkreetse akuga

Päästeameti juhtimisel kustutati ülekuumenenud aku ning rong toodi depoosse. Keegi õnnetuses viga ei saanud, küll aga seiskus rongiliiklus.

Elektriraudtee teatel asusid Elektriraudtee esindajad ja Stadleri esindajad täna hommikul üle vaatama probleemset akut tehes samal ajal väljavõtted rongi pardaarvutist. Rongi tootja on andnud esmase hinnangu, et antud rike oli seotud selle konkreetse akuga.

Elektriraudtee vabandab kõikide reisijate ees tekkinud ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles