Tallinn kavandab Piritale uut rannahoonet

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita jahisadam
Pirita jahisadam Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus algatab detailplaneeringu, mille eesmärgiks on rajada Piritale uus, erinevaid vaba aja veetmise võimalusi pakkuv rannahoone, ühtlasi on plaanis jahisadamat laiendada.


Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on Pirita jõe suudme paremkalda alale detailplaneeringu koostamise eesmärk supelranna ja jahisadama naabrusse mitmesuguseid vaba aja veetmise võimalusi luua ning suurenenud nõudluse tõttu kitsaks jäänud Pirita jahisadamat laiendada.

Planeeritava maa-ala suurus on 11,74 hektarit. Alale tahetakse ehitada sotsiaalse suunitlusega kuni kolmekorruseline mitmeotstarbeline ärihoone, rekonstrueerida olemasolev kai ning ehitada juurde 41-kohaline jahtlaevade kai.

Ärihoonesse on kavandatud vabaajakeskus, sadamaruumid, ujula, spordiklubi, kauplus, purjespordikeskus, kohvik ja vetelpäästestaap. Planeeritav mitmeotstarbeline hoone muudab piirkonna atraktiivsemaks ja aastaringselt aktiivselt kasutatavaks.

Raepressi teatel säilitab ala oma avaliku linnaruumi funktsiooni ning väljakujunenud promenaadid, kergliiklus- ja jalakäijate teed säilivad maksimaalselt.

Praegu on kõnealuse ala hoonestus keskkonda sobimatu ja juhuslik, leiab linn. Suure osa sellest maa-alast hõlmab amortiseerunud tribüün ja mini-golfi väljak.

Merivälja tee 1 kinnistul asub arhitekt Artur Jürvetsoni projekteeritud ja 1939. aastal ehitatud Regati restoran, praegu asub hoones kaubanduskeskus ning naaberkinnistul asub üldkasutatav parkla.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Liivi Port Services OÜ, eskiisi koostas Optimal Projekt OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles