Meelis Paist sai Savisaare nõunik

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteatri direktor Meelis Pai
Nukuteatri direktor Meelis Pai Foto: Toomas Huik

Pikaaegne Eesti Nuku- ja Noorsooteatri (SA Nuku) direktor Meelis Pai, kes hiljuti liitus ka Keskerakonnaga, on alatest tänasest Tallinna linnapea Edgar Savisaare nõunik.

Linnapea nõuniku töö sisuks on nõustada linna juhtkonda kultuuriküsimustes ning koordineerida linna erinevate kultuurivaldkonnas tegutsevate asutuste tegevust ja koostööd, samuti suuremate ülelinnaliste ürituste läbiviimist ja külaliskollektiivide vastuvõtmist.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul hindab ta kõrgelt Meelis Pai pikaajalist kogemust kultuurivaldkonna juhina. «Niisuguseid mehi ei tohi lihtsalt üle parda visata ning soovime tema kogemusi kasutada parimal viisil Tallinna huvides», ütles Savisaar.

Meelis Pai lõpetas 1996. aastal Tallinna Pedagoogikaülikooli kultuuriteaduskonna näitejuhtimise erialal. Ta on töötanud Tallinna Linnateatri välissuhete juhina ning alates 2000. aastast kuni 2013. aasta aprillini oli ta Eesti Nuku- ja Noorsooteatri (SA Nuku) direktor. Kultuurielu edendamise eest on teda 2011. aastal tunnustatud Valgetähe IV klassi teenetemärgiga.

Nukuteatri nõukogu otsustas aprilli alguses teatri juhi Meelis Pai usalduse kaotuse tõttu ametist vabastada,  põhjenduseks juhtimisvigade tõttu teatrile tekkinud rahaline kahju. Meelis Pai juhtis riiklikku nukuteatrit alates aastast 2000. Nukuteatri uueks juhiks sai seni Rakvere teatrit juhtinud Joonas Tartu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles