Tallinn ei hakka töötutele tasuta kontserte korraldama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Kaia Jäppinen.
Abilinnapea Kaia Jäppinen. Foto: Marina Puškar

Linnavalitsus ei nõustu linnavolikogu liikme Maimu Bergi ettepanekuga hakata korraldama lastega peredele, kus vähemalt üks vanematest on registreeritud töötu, linna kulul vähemalt kord kuus tasuta kontsert või etendus.


Volikogu liige Maimu Berg esitas 30. aprilli istungil volikogu menetlusse otsuse eelnõu, milles tehakse ettepanek hakata alates 1. juunist 2009 korraldama vähemalt kord kuus linna kulul tasuta kontserte või etendusi, teatas Raepress. Eelnõu koostaja põhjendas eelnõu esitamist majanduskriisi mõjude leevendamisega.

Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul ei toeta linnavalitsus seda ettepanekut, sest Tallinna kultuurikalender pakub aasta läbi rikkalikult võimalusi tasuta kultuuriürituste külastamiseks. «Tasuta kontserte linnarahvale on juba praegu igas kuus. Peatselt algavate Tallinna vanalinna päevade programmi kuulub arvukalt tasuta kontserte ja muid üritusi, juuni algusest oktoobrini kestab Tallinna lillefestival iganädalaste tasuta loengute ja kontsertidega, augustis on tasuta Tallinna kirikurenessansi kontserdid ning taasiseseisvumispäeva üritused, kooliaasta algusega seoses toimub mitmeid tasuta kontserte, hingedepäeva ja jõulukontserdid linnarahvale on samuti tasuta, mille korraldamist toetab linnavalitsus,» lausus Jäppinen.

Ta lisas, et traditsiooniliste kultuurisündmuste kõrvale tekib igal aastal ka uusi algatusi. Nii sai mullu hoo sisse Tallinna merefestival, sel aastal tähistati esimest korda suure tasuta rahvapeoga Hiina uusaasta saabumist.

«Kõikidel nendel üritustel saavad tasuta osaleda ka need pered, kus üks vanematest on töötu,» ütles Jäppinen. Ta rõhutas, et majanduskriisi mõjul on juba suurenenud linlaste huvi tasuta meelelahutuse järele.

«Eraldi kultuuriürituste korraldamisel töötu lapsevanemaga peredele on oht osutuda märgistavaks, mis pigem lahutab kui liidab elanikkonda ja seetõttu peame õigeks arendada Tallinna kultuurielu laiapõhjaliselt, võimaldades linnarahval tasuta osaleda mitmekesistel kultuuriüritustel,» sõnas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles