Vello Lõugas on ikka veel puhkusel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Lõugas tänaval tööülesandeid täitmas.
Vello Lõugas tänaval tööülesandeid täitmas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna endine juhataja Vello Lõugas, kelle kohus tööle ennistas, on selle nädala lõpuni puhkusel.


«Eks järgmisel nädalal vaatame, mis saab,» vastas Lõugas Postimehe küsimusele, kas ta kavatseb veel puhkust võtta. «Neid saadaolevaid puhkusepäevi on aastatega ikka üksjagu kogunenud,» lisas ta.

Kui Lõugas sattus 2010. aastal korruptsioonikahtlusega kriminaaluurimise alla, viidi ta liikluskorralduse osakonna juhataja kohalt esialgu üle koosseisuvälisele ametikohale 1. novembril 2010 vallandati Lõugas transpordiametist usalduse kaotuse tõttu.

Lõugase väidetava pistisevõtmise kohtuasi on veel pooleli. Küll aga vaidlustas Lõugas kohtus vallandamise ja nõudis enda tööle ennistamist ning sai kõigis kohtuastmetes võidu. Kohus otsustas ka seda, et transpordiamet peab Lõugasele välja maksma saamata jäänud töötasu selle aja eest, mis ta oli sunnitud töölt eemal olema. Lõugase brutopalk osakonnajuhatajana oli 1464 eurot kuus.

Tänavu 14. jaanuaril läks Lõugas vastavalt kohtuotsusele jälle transpordiametisse tööle. Koosseisuvälise spetsialistina saadeti ta iga päev tänavale liiklusseaduse rikkujaid loendama. Tema ülesandeks oli näiteks bussirajal sõitvate autode pildistamine.

Saamata töötasu pole Lõugasele veel välja makstud, sest kuigi kohus on selles osas tema kasuks otsuse teinud, olevat mingi nüanss siiski esimese astme kohtusse uueks arutamiseks saadetud ning see otsus pole veel jõustunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles