Video: vaata, milline näeb välja Tallinna tuleviku rannapromenaad

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sadamapiirkond.
Tallinna sadamapiirkond. Foto: Kuvatõmmis

Tallinna sadamaala planeeringust valmiv video annab vägagi visuaalse ülevaate sellest, milline võiks näha välja Tallinna mereäärne ala tulevikus.

Teisipäeval kell 15 kogunevad talgulised Kochi Aitade trahterisse, et talgunädala raames alustada Vanasadamat läbiva tee rajamisega Kadriorust Kultuurikilomeetrini ning anda linnaruumile koristustööde tulemusel juurde üks põneva ajalooga tänav.

«Vanasadama kui Eesti suurima turismivärava ning selle ümbruse muutmine avatuks ja atraktiivseks teenib nii linlaste kui turistide huve,» lausus ASi Tallinna Sadama Vanasadama kinnisvaraarengute ärisuunajuht Ahto Ader.

«Soovime nende talgute raames ettevõetava koristusaktsiooniga teha esimese sammu selles suunas, et loodetavasti juba mõneaastases perspektiivis ühendada omavahel Pirita ja Kadriorg Kultuurikilomeetri ja Kalamajaga.»

Täna kell 15 on kavas Kochi Aitade trahteris tutvustada esmalt koostöös Eesti Disainikeskusega välja töötatud visiooni, milline antud ala tulevikus välja võiks näha. Seejärel suundutakse aitade taha jäävale koristusalale, mis saab osaks tulevasest Kadrioru ja Kalamaja ühendusteest.

Esimese asjana lükatakse sadama talgupäeva raames ümber üks vana kivisein ning seejärel alustatakse talguliste kaasabil selle ala korrastamisega. Ahto Aderi sõnul korrastatakse tööde käigus ka üks ajalooline tänav, mis kulgeb Lootsi tänavalt kaarjalt D-terminalini. «Legendi järgi on tegu kunagise kanaliga, mida kasutati kauba sadamasse toimetamiseks ning tahame talguliste abiga selle ligipääsutee sadamale taasavada,» lausus Ader.

Tallinna Sadama talgupäevale on oodatud kõik linlased. «Kutsume nii naabruskonna elanikke kui ka kõiki teisi sadamaala korrastamisest huvitatuid koos Tallinna Sadama töötajatega kätt koristustöödele külge panema,» lisas Ader. «Palume omalt poolt vaid talgulistel välitöödeks sobivalt riietuda - koristusvahendite ja sooja joogi ning talgujärgse supi eest hoolitsevad talgute korraldajad.»

Tallinna Sadama talgupäev on üks sissejuhatavaid talguid eeloleval laupäeval korraldatavale üle-eestilisele Teeme Ära talgupäevale. Sadamaala korrastamise talgutele panevad õla alla ka Eesti Disainikeskus, Tallinna linn ja Teeme Ära meeskond. Täiendav info talgupäeva kohta on leitav siit ja siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles