Reiljani pistiseasja kohtuotsus selgub teisipäeval

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Aivo Pärn (paremalt esimene) on segatud veel ühte altkäemaksuasja, kus ootab praegu otsust koos endise ministri Villu Reiljani (keskel) ja advokaadi Tarmo Sillaga.
Ärimees Aivo Pärn (paremalt esimene) on segatud veel ühte altkäemaksuasja, kus ootab praegu otsust koos endise ministri Villu Reiljani (keskel) ja advokaadi Tarmo Sillaga. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus langetab teisipäeval otsuse endise keskkonnaministri ja rahvaliitlasest riigikogu liikme Villu Reiljani, vandeadvokaat Tarmo Silla ja ärimees Aivo Pärna pistise süüasjas.


Riigiprokurör Triin Bergmanni hinnangul on tõendatud Reiljani süü pistise nõudmises, Silla süü pistise vahendamises ning Pärna süü selle lubamises, vahendasid

ERR Uudised

ERRi raadiouudised.

Riigiprokurör nõudis kohtuvaidluses Reiljanile 3,5 aasta pikkust vangistust, millest tal tuleks reaalselt vanglas veeta kolm kuud ja ülejäänud kanda tingimisi 5-aastase katseajaga.

Sillale nõudis prokurör 11-kuulist vangistust, millest kuuluks reaalsele kandmisele samuti kolm kuud, ülejäänu tuleks aga kanda tingimisi 3-aastase katseajaga.

Pärnale nõudis riigiprokurör 65 000-kroonist trahvi.

Reiljani kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv märkis oma kaitsekõnes, et süüdistus on paljasõnaline ega too välja ühtegi tõendit tema kaitsealuse kahjuks.

Samuti tugineb Pilve kinnitusel süüdistus osaliselt ebaseadusliku jälitustegevuse käigus saadud andmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles