Piketeerijad nõudsid valitsuselt soolise palgalõhe vähendamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiskogu Kadri eestvedamisel toimus neljapäeval Tallinnas Tammsaare pargis naiste ja meeste palgalõhe vastane pikett.


«Euroopa Liidu sügavaim palgalõhe on millegipärast just Eestis – keskmiselt teenivad meie naised meestest 27,7 protsenti vähem. Ootame valitsuselt kiiret tegutsemist, et taanduda sellelt häbiväärselt punase laterna positsioonilt,» selgitas riigikogu liige sotsiaaldemokraat Marianne Mikko.

Viimase Euroopa Liidu statistika kohaselt pidi Eesti naine tegema 101 päeva rohkem tööd kui mees, et kätte saada sama suur aastapalk. Euroopa Liidus keskmiselt on vastav näitaja 59 päeva.

«Palgalõhet aitab vähendada nii palkade läbipaistvamaks muutmine kui ka see, et valitsus asub lõpuks täitma soolise võrdõiguslikkuse seadust,» ütles naiskogu Kadri president Reet Laja.

Naiskogu Kadri liikmete ja sotsiaaldemokraatidest parlamendisaadikute kõrval olid piketil kohal ka Eesti Naisliidu, Keskerakonna Naiskogu KENA, Eesti Naisühenduste Ümarlaua, Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni (EENA), Eesti Puuetega Naiste Ühingu ja Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskuse esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles