Sügisel Haaberstis kokku riisutud lehed viiakse ära kevadel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haabersti linnaosavalitsus pole tänaseni ära koristanud Õismäel kokku kogutud puulehtede kotte, oma abi pakkunud ettevõtjal sõimas ametnik näo täis.


Tallinna linnavoliniku ja Haabersti halduskogu liikme Andres Luusi (IRL) sõnul tehti juba jaanuaris halduskogus märkus, et Haabersti heakord ei kannata kriitikat. Pärast seda koristati ära Õismäe tiigi ümbrus, kuid Õismäe siseringil jalutajate silma riivavad endist viisi prügikottide kuhjad, mida on Õismäel ligi 20.
«Tekib küsimus, miks linnaosa ei suuda elementaarset heakorda tagada ning kuhu kaob Haabersti linnaosas heakorratöödeks mõeldud raha? See on avalik küsimus juba linnaosavanemale Marek Jürgensonile ja linnapeale Edgar Savisaarele,» lausus linnavolinik.

Ta lisas, et võrreldes 2007. aastaga on linnaeelarves Haabersti linnaosavalitsusele heakorraks eraldatud rahalised vahendid vähenenud kolmandiku võrra. Sama perioodi jooksul on aga linn tõstnud näiteks propagandakulusid üle seitsme korra.

Haabersti linnaosavanema Marek Jürgensoni sõnul on linnaosavalitsus alati heakorda tähtsaks pidanud. «Haabersti ei koosne mitte ainult tiigi ümbrusest ja asjaoludest sõltuvalt jõudsid sügisesed heakorratööd tiigi juurde siis, kui algasid tugevad lumesajud. Tõepoolest jäi osa lehekotte Õismäe tee siseringi äärde ja Õismäe tiigi juurde nii-öelda lumevangi. Kasutades vahepealset sula õnnestus Õismäe tiigi ümbrusest suurem osa lehekotte kätte saada ja ära viia, kahjuks on aga siseringil olevad pargijäätmete kotid sedavõrd jäätunud maapinna külge, et neid ei olnud võimalik kätte saada,» lausus Jürgenson.

«Just nappide vahendite tõttu on Haaberstis korraldatud heakorrapäevi ja seda ka möödunud sügisel, kus vabatahtlikena osalesid kodaniku- ja usuühingute, samuti noortekogu liikmed, paljud Haabersti kodanikud ning Haabersti linnaosavalitsuse töötajad ja halduskogu liikmed, kuid mitte kunagi pole vabatahtlike seas olnud Haabersti halduskogu liiget härra Luusi ega tema IRLi kuuluvaid kaaslasi,» lisas linnaosavanem.

Luusi sõnul on olukord aga isegi nii pentsik, et kui mõni ettevõtja vabatahtlikult oma abi pakub, siis saab ta solvangute osaliseks. Seda kinnitas ka Konstantin Ivanišvili, kes pöördus eelmisel sügisel linnaosavalitsusse küsimusega, kas ta tohib kokkuriisutud lehed oma puukooli tarbeks ära viia.

«Ma tahtsin need noorte kuuskede juurde maha laotada, et nad nagu multš takistaksid umbrohu kasvamist,» rääkis ettevõtja. Aga kui ta linnaosa valitsusse helistas, siis olevat heakorra- või kommunaalküsimustega tegelev ametnik tema peale karjunud ning ähvardanud politseiga, kui mees veel helistama peaks. «Ma tahtsin tulla oma autodega ja oma töötajatega ja puulehed tasuta ära viia. Ja nüüd ma loen lehest, et linn on nendesamade lehtede koristamisega hädas. Mul ei ole lihtsalt sõnu,» laiutas Ivanišvili käsi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles