Savisaar: lisaks telefonikõnede pealtkuulamisele jälgitakse ka meie e-kirju

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Arvo Sarapuu, linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Mihhail Kõlvart linnavalitsuse pressikonverentsil.
Abilinnapea Arvo Sarapuu, linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Mihhail Kõlvart linnavalitsuse pressikonverentsil. Foto: Toomas Huik

Edgar Savisaare sõnul näitab äsja lahvatanud liikmemaksuskandaal seda, et lisaks telefonikõnedele ei ole Eestis jälgimise eest kaitstud ka e-kirjavahetus.


«See, et Toobal võttis nendes asjades sõna ja saatis mulle kirja… Vaadake, kahtlemata Toobal peab hoolitsema erakonna finantsprobleemide lahendamise eest,» ütles Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kommenteerides erakonna peasekretäri Priit Toobali saadetud e-kirja jõudmist avalikkuse ette.

«Mind ei üllata, et see kiri ajakirjandusse jõudis. Tuleb välja, et mitte ainult kõik telefonikõned on jälgitavad, vaid ka kõik e-mailid on avalikud. Kas mäletate, kui (peaminister Andrus) Ansip põhjendas Kristen Michali lugu sellega, et Michal ju teadis, et kõik telefonikõned on pealtkuulatavad. Samamoodi teame ka meie, et kõik meilid jõuavad sinna, kuhu vaja. Meil ei olnud mingit mõtet avaldada midagi salajast. Ja mis saladus see siis nüüd ikka paljastati? Minu meelest see on normaalne asjade käik. Inimesed, kes ei ole veel teadlikud, et Eestis on kõik meilid avalikud, siis nüüd said nad seda teada, mis on ka väga tubli,» lausus Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles