Elcoteqi töötajad kurtsid linnapeale oma muret

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elcoteqi tehas Tallinnas, millest põhiosa müüs firma selle aasta juunis Ericssonile.
Elcoteqi tehas Tallinnas, millest põhiosa müüs firma selle aasta juunis Ericssonile. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kohtus linna ühe suurema tööandja, elektroonikatoodete tehase Elcoteq töötajaskonna esindajatega, et arutada uue töölepinguseaduse mõju.

«Elcoteq on Tallinnas üks suurematest tööandjatest, seetõttu on selle ettevõtte töötajaskonna seisukohad väga olulised,» ütles linnapea Raepressi vahendusel.
Praegu töötab tehases umbes 1800 inimest, ent neist 400-500 võib lähiajal töö kaotada. Headel aegadel oli Elcoteqis aga koguni 4000 töötajat.

Kohtumisel osalenud Elcoteqi ametiühingu usaldusisik Tatjana Gerassimova ütles, et tehase töötajate olukord on kriitiline. Tööandja ootab 1. juulit, sest uus seadus teeb vallandamise lihtsamaks ning odavamaks. Tööandja on vähendanud tööaega ning töötasu, mõned inimesed töötavad vaid paar päeva nädalas ja saavad seega vähem palka.

Uue seaduse alusel makstakse koondamisel kahe viimase kuupalga järgi, seega ootab koondatavaid väga väike koondamistasu. Esmalt kaotavad töö just ametiühingute esindajad, keda võib vallandada tööinspektsiooniga kooskõlastamata.

Elcoteqi töötajaskonna esindajate sõnul mõtlevad ametiühingud rahvusvahelise tööorganisatsiooni poole pöördumisele. Linnapea Savisaar kiitis kavatsust ja rõhutas, et selles olukorras tuleb oma Euroopa kolleegidega sidemeid luua. Kohtumisel jõuti järeldusele, et töötajatel tuleb ennast kaitsta ja selleks kõiki seaduslikke võimalusi kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles