Tallinna TV näitab erootilisi filme, kuid hoidub erootilistest reklaamidest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Televisioon
Tallinna Televisioon Foto: Priit Simson

Maksumaksja raha eest tehtav Tallinna televisioon ei näita erootilise sisuga või alkoholireklaame, erootiliste filmide osas mingit piirangut ei ole, selgub linnapea Edgar Savisaare vastusest linnavolinik Reet Trei arupärimisele.


Savisaar selgitab oma vastuses, et Tallinna linnavolikogu poolt kehtestatud Tallinna Televisiooni kontseptsioon sätestab muuhulgas, et «Tele Tallinn ei näita alkoholi ja erootilise sisuga reklaame». TTV põhikiri mingeid keeldusid või piiranguid ette ei näe.

«Kuna erootiliste saadete eristamiseks muust filmiprogrammist puuduvad objektiivsed kriteeriumid, siis ei ole ka teised eesti telekanalid meie teada filmiprogrammis erootiliste filmide eristamise teed läinud,» kirjutas Savisaar oma vastuses.

Linnapea kinnitas ühtlasi, et Tallinna TV ei kavatse ise filme tootma hakata. «TTV hangib oma filmiprogrammi tarvis maailmas kõrge tunnustuse ja hea vastuvõtu saanud filme ega tsenseeri neid. Maailma filmikunst on erootika suhtes täna märksa sallivam kui 20-30 aastat tagasi, seetõttu sisaldavad paljud viimastel aastatel rahvusvahelistel festivalidel auhinnatud linateosed nn erootilisi elemente. Selliseid filme esitab TTV oma kanalil hilisõhtul pärast kella 22. TTV-l ei ole kavas iseseisvalt mängufilme toota,» kinnitas Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles