Tondiraba jäähalli ehitus algab märtsis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe tühermaal algab peatselt Tondiraba spordikeskuse ehitus.
Lasnamäe tühermaal algab peatselt Tondiraba spordikeskuse ehitus. Foto: Toomas Huik

Linnavalitsusel on plaan juba järgmisel kuul Lasnamäel kopp maasse lüüa ning alustada Tondiraba spordikeskuse ehitamisega.


«Tondiraba spordikeskuse põhiprojekt on valmis ja riigihange välja kuulutatud. Pakkumiste tähtaeg on 20. veebruar. Kogu spordikeskuse detailplaneeringu eskiis on samuti valmis ning kohe algatatakse detailplaneeringu menetlus,» rääkis spordi- ja noorsooameti juhataja Rein Ilves linnavalitsuse ajalehele Pealinn.

Tondiraba spordikeskuse esimese etapi ehk jäähalli ehituseks on Tallinna 2013. aasta eelarves eraldatud 12 miljonit eurot. «Loomulikult ei ole sellise jäähalli ehitamine odav. Kolme väljakuga jäähall, mille peaareen mahutab üle 5000 pealtvaataja, võib kokku maksma minna üle 20 miljoni euro. Jäähall peaks valmis saama tuleva aasta teisel poolel, uisuhooaja alguseks, kui Tallinna saabub rahvusvahelise uisuliidu ISU komisjon, et vaadata, kuidas me oleme valmis 2015. aasta iluuisutamise juunioride maailmameistrivõistluste korraldamiseks,» lausus Ilves.

Hallis saab olema suur multifunktsionaalne peaareen võistluste läbiviimiseks ning kaks jääväljakut treeningtegevuseks, lisaks neile kolme rajaga curlinguväljak.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles