Lõugas keeldus mitmel päeval tööst

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Lõugas eelmisel reedel Viru tänaval tööhoos.
Vello Lõugas eelmisel reedel Viru tänaval tööhoos. Foto: Peeter Langovits

Rikkujaid pildistama saadetud transpordiameti töötaja Vello Lõugas on keeldunud täitmast tööülesandeid, teadmata asjaoludel on muutunud kasutamiskõlbmatuks talle väljastatud talvine eririietuse komplekt, mida selgitatakse nüüd distsiplinaarjuurdluse käigus.


«21. jaanuaril keeldus Lõugas tööülesandeid täitma asumast ja teatas, et õues on külm, ja nõudis endale uut eririietust. Samal ajal täitsid kõik teised töötajad, sealhulgas ka mina, probleemideta õues eririietuseta iga päev tööülesandeid,» rääkis transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa Õhtulehele.

Rüütelmaa sõnul Lõugas ei teatanud, et töötamisest keeldumise põhjuseks võiks olla tema enda ja Mati Songisepa poolt talle väljastatud talvise eririietuse komplekti – sooja lisavoodriga pika jope, soojade traksidega pükste, talvesaabaste, sokkide mütsi ja kinnaste muutumine kasutuskõlbmatuks.

Pärast tööülesannete täitma asumisest keeldumist sooviti selgitada Lõugase keeldumise põhjuseid, kuid ilmnes, et mees oli 21. jaanuaril hiljemalt kella 15.50 omavoliliselt töölt lahkunud, millega seoses alustati tema suhtes distsiplinaarmenetlus.

22. jaanuaril keeldus Lõugas tööle asumast põhjusel, et ta on riietunud üksnes tööle tulekuks sobilike riietega, kuid see pole ette nähtud välitööks. Rüütelmaa sõnul on Lõugasele selgitatud, et külmatunde tekkimisel tuleb kohe minna sooja ja transpordiametis on talle tasuta soe tee võimaldatud.

25. jaanuaril täitis Lõugas ajalehe andmeil küll tööülesannet, kuid ei esitanud tööpäeva lõpuks aruannet loendustulemustega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles