Rüütelmaa: Lõugast koheldakse võrdselt teiste töötajatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvo Rüütelmaa.
Talvo Rüütelmaa. Foto: Priit Simson

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ütles Postimehele, et kohtuotsuse alusel tööle ennistatud peaspetsialisti Vello Lõugast koheldakse samamoodi kui kõiki teisi ameti töötajaid, mingist kiusamisest ei saa juttugi olla.

Rüütelmaa sõnul teeb Lõugas sama tööd kui ennegi, kuid temalt on ära võetud otsustus- ja järelvalveõigus. Lõugas on praegu transpordiameti liikluskorralduse osakonna koosseisuväline töötaja.

«Meie andmetel olid Lõugasel kõik välitöödeks vajalikud soojad riided olemas ka siis, kui ta ise töötas osakonnajuhatajana,» mainis Rüütelmaa. «Uute riiete nõudmise põhjus oli meie arvates just see, et mitte välja tööle minna ning tekitada muljet, et teda kiusatakse.»

Rüütelmaa ütles, et ka tema käib välitöödel, samuti kaks andmeid sisestavat tütarlast ja teisedki peaspetsialistid. Seega tekib küsimus, et miks Lõugas järsku enam välitöödele minna ei saanud. Ühel päeval oli Lõugas isegi töölt omavoliliselt lahkunud, mille suhtes algatati distsiplinaarjuurdlus.

«Siis ta tuli välja väitega, et endine soe riietus – saapad, sokid, soojad traksidega püksid, jope, kindad ja müts – on hävinenud,» ütles Rüütelmaa. «Seejärel soetasimegi talle uue komplekti, kuid eelmiste riiete hävimise asjaolusid selgitame.»

Viru tänava otsas on peatumise ja parkimise korda hiljuti muudetud, mistõttu Rüütelmaa sõnul ongi seal vaja kedagi, kes olukorda jälgiks. Lõugas täitis samasuguseid ülesandeid osaliselt ka siis, kui ta oli veel osakonnajuhataja. Bussiradade vaatlust olevat samuti vaja, et liikluskorralduse muutmiseks lähteandmeid koguda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles