Põhja-Tallinnas läheb prügivedu ligi poole odavamaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu.
Prügivedu. Foto: Priit Simson

Linnavalitsus kinnitas kolmapäeval Põhja-Tallinna kahe jäätmeveopiirkonna teenuste hinnad, mis lähevad kolmandiku kuni poole võrra odavamaks.


Vanapaberit aga hakatakse seal lausa tasuta ära vedama. «Kortermajadele peaks jäätmeveo hind alanema kuni 35 protsenti, eramutel isegi kuni 48 protsenti. Ja kõige toredam uudis on tõepoolest see, et vanapaberi viime ära tasuta,» rääkis abilinnapea Arvo Sarapuu pärast istungit.

Ta lisas, et Põhja-Tallinna elanikega hakatakse uusi jäätmeveolepinguid sõlmima alates 1. veebruarist ning odavam prügivedu algab 1. märtsist. «Ma rõhutan veelkord, ükski Põhja-Tallinna elanik ei pea ise midagi tegema. Kõigiga võetakse ühendust ja lepitakse uue lepingu sõlmimise osas kokku,» ütles Sarapuu.

Alates märtsist Põhja-Tallinna mõlemat jäätmeveo piirkonda teenindav osaühing Ekovir võitis jäätmeveo hanked ka Kristiines, Haaberstis ja ühes Kesklinna piirkonnas, kus praegu on vabaturg. Teised osalejad aga on hanke tulemused vaidlustanud ning nende seaduslikkuse üle otsustab kohus.

«Kui vaidlus ära lõpeb ja esialgne õiguskaitse maha võetakse, siis saame ka nendes piirkondades alustada lepingute sõlmimist. Esialgu teeme seda ainult Põhja-Tallinnas. Seal on prügiveo hind lukku löödud, samuti kõikide lisateenuste hinnad,» rääkis abilinnapea.

Põhja-Tallinnas maksab 240-liitrise prügikonteineri tühjendus alates märtsist 2,58 eurot. Senised jäätmevedajad küsisid sellise konteineri tühjendamise eest 4,94 ja 4,95. 800-liitrise vanapaberikonteineri tühjendamise eest küsib RagnSells Põhja-Tallinnas 5,52 eurot ning OÜ Prügivedu 5,73 eurot. Alates märtsist viiakse vanapaber ära tasuta.

Kui siiani kasseerisid jäätmevedajad värava avamise eest iga kord mitu eurot, siis nüüd tohib värava avamise tasu olla 7,10 eurot kuus sõltumata sellest, mitu korda konteinerit tühjendamas käiakse.

Keskkonnaameti jäätmehoolde osakonna juhataja Kertu Tiitso sõnul tuleb tühisõidu eest edaspidi maksta 50 protsenti vastava konteineri tühjendamise hinnast, kuid uue süsteemi järgi polevat vedajal enam huvi kergekäeliselt tühisõite teha ja kui vähegi võimalik, püüab vedaja oma töö ära teha.

«Uus firma hakkab Põhja-Tallinnas tegutsema 1. märtsist, praegusel vabaturul nad endale ühtegi klienti ei võta. Siin on kliente, kes tahaksid juba varem üle minna, aga kahjuks Ekovir ei tule enne,» lausus Tiitso.

Keskkonnaamet on prügiveoteenuse vahendamiseks valmis. «Praegu valime jäätmekeskuse töötajaid. Klienditeenindajaks kandideerijate CV-d on meil laual ja kohe tehakse valik ära.
Põhja-Tallinna valitsusega on kokku lepitud, et 30. ja 31. jaanuaril korraldatakse elanikele infopäevad. Samuti selgitame asja linnaosa lehes,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles