Lõugas ei välista tööandja kohtusse andmist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordiametis liikluskorralduse osakonna peaspetsialistina 1464 euro suurust palka saava Vello Lõugase tööülesandeks on bussirajal sõitvate autode pildistamine.
Transpordiametis liikluskorralduse osakonna peaspetsialistina 1464 euro suurust palka saava Vello Lõugase tööülesandeks on bussirajal sõitvate autode pildistamine. Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalal tööle ennistatud Tallinna transpordiameti endine liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugas võib uuesti kohtu poole pöörduda, kui teda sunnitakse päevast päeva tänavatel liiklusrikkujaid pildistama.


«Igal hommikul tuleb praegune liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa, rõõmus naeratus näol ja annab selleks päevaks tööülesande,» rääkis Lõugas. Siiani on ülesandeks olnud erinevates kohtades bussiradadel sõitvate autode pildistamine. Esialgu pole Lõugase töötulemusi veel kasutatud. «Siiani ma olen kaks korda oma valvekorra ära vormistanud ja tulemused on kästud lihtsalt kausta panna,» rääkis Lõugas.

Ta lisas, et konsulteerib advokaadiga, kas temaga praegu toimuv on seaduslik. «Võibolla pöördume uuesti kohtu poole, kui see asi ei parane. Praegu paistab küll, et nöögitakse täiesti teadlikult ja mõnuga,» lausus Lõugas.

Liikluse loendusi ja vaatlusi olevat tehtud ka siis, kui tema osakonnajuhataja oli, kuid siis olnud sellistel asjadel selge eesmärk. Tavaliselt kontrolliti, kas linlaste kaebustel on alust ja vajadusel tehti liikluskorraldusse muudatusi.

«Vanasti käisime pidevalt liiklust jälgimas ja vajadusel tegime otsuseid. Aga praegu lähevad andmed lihtsalt riiulisse. Töö iseenesest ei ole midagi erakorralist, aga asja vormistamine ja eesmärk on minu jaoks täiesti selgusetud. Siin on ka ülesanne fikseerida rikkumisi, aga selle koha peal polegi eriti mõtet midagi rikkuda. Ja kui ma seisan täpselt selle koha peal, kus kästud, siis ma ei näegi eriti mingeid rikkumisi,» rääkis Mere puiesteel valves olnud Lõugas.

Reede hommikupoolikul oli külma umbes kümme kraadi, kuid selle üle Lõugas ei kurtnud. Küll aga streikis pidevalt liiklusrikkujate jäädvustamiseks mõeldud fotokaamera, mida tuli iga natukese aja tagant põues soojendada.

«Ega ma ei kurda, värske õhk on tervisele kasulik. Ja iga kahe tunni tagant võin ma kümneks minutiks sooja minna. Aga seda ei öeldud, kus see soojendamine peaks toimuma,» ütles Lõugas. Tema töökohaks olev transpordiamet asub Vabaduse väljakul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles