Linnahall sai investeeringulootust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinna linnahallile.
Vaade Tallinna linnahallile. Foto: Küllike Rooväli.

Linnavolikogu andis nõusoleku alustada läbirääkimisi Tallinna linnahalli tulevase arendamise üle.


Tallinna linna omanduses oleva linnahalli ja selle naaberkinnistute arendamisest huvitatud potentsiaalse investoriga on volikogu otsuse kohaselt võimalik hakata nüüd kõnelema arvatavalt enama kui miljardi krooni suurusest projektist.

«See otsus ei tähenda hoonestusõiguse andmist ega ka enda muul viisil kõnealuse investoriga igaveseks sidumist, vaid eellepet nende seisukohtade osas, mille üle aasta jooksul läbirääkimisi alustatakse,» rõhutas abilinnapea Taavi Aas. «Eesmärgiks on kujundada atraktiivne ja mitmekülgne meelelahutuskompleks, arvestades linnahallile kehtestatud arhitektuuriajaloolisi eritingimusi.»

Linnahalli renoveerimist on kaua kavandatud, kuid varasemad konkursid hoonestusõiguse seadmiseks on juba kümmekonna aasta vältel ebaõnnestunud. Viimane nurjunud katse oli kaks aastat tagasi. Nüüd on mahukasse ettevõtmisse investeerimisest huvitunud Tallinn Entertainment LLC. See on USA firma, mis ligikaudu aasta tagasi avaldas huvi tuua Eestisse kultuuriüritusi, majutusvõimalusi ja meelelahutusasutusi.

Tallinn Entertainment LLC omanikud on võrdsetes osades RSL Capital, GF Capital Management & Advisors ja Remi International. RSL Capital kuulub Ronald S. Lauderile, kes on üks maailma suurimaid kunstikollektsionääre ja filantroope.

GF Capital Management & Advisors on investeerimisühing, mis teeb investeeringuid erinevatesse tööstusharudesse, sealhulgas meedia ja meelelahutus, tuntud kaubamärgiga tarbekaubad ning meedia ja telekommunikatsiooni tarkvara.

Remi International on finantsnõustamise teenust osutav äriühing, mille enamusaktsionär on Eestis sündinud ja kasvanud Roman Pipko.

Abilinnapea hinnangul on investoril nii usku kui ka rahalist ja kogemuslikku võimekust miljardiprojekti elluviimiseks, milleks linnal endal võimalusi ei ole. Samas vajab linnahall kui piirkonna arhitektuurne dominant kordategemiseks investeeringut.

Linnahalli välisilme ning suur saal peab Aasa sõnul säilima, hoonet laiendada või kõrgemaks ehitada ei lubata. Piirangud tulenevad ka arhitektuurimälestise renoveerimiseks seatud muinsuskaitse eritingimustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles