Sotsid tahavad Tallinna äriühingute juhtide palku kärpida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maimu Berg
Maimu Berg Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraadid esitasid täna Tallinna volikogu menetlusse otsuse eelnõu, millega tehakse linnavalitsusele ülesandeks vähendada linnale kuuluvate äriühingute juhtide ja nõukogu liikmete töötasud 2007. aasta tasemele.


Eelnõu autori, sotsiaaldemokraat Maimu Bergi sõnul on avalik- ja erasektor tõmmanud oma palgakulusid viimaste kuude jooksul oluliselt koomale. «Tallinna linnas jätkub aga priiskamine täistuuridel. Keskerakond keeldub arutamast linna poliitilise juhtkonna palgakärbet, selle asemel palgad hoopis tõusid. Ka linnale kuuluvate ettevõtete palgakulud on viimase aasta jooksul kasvanud paarikümne protsendi võrra,» märkis Berg.

Sotside hinnangul parandaks palgakärbe raskel ajal linna ettevõtete majandusseisu. Samas oleksid ettevõtete juhtide palgad endiselt konkurentsivõimelised. Äriühingute nõukogudesse kuuluvate kümnete poliitikute tasu vähendamine oleks aga solidaarne ülejäänud ühiskonnaga.

Näiteks teenis Keskerakonda kuuluv Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise juhatuse esimees Toomas Sepp 2008. aastal kokku 758 000 krooni, aasta varem oli Sepa teenistus 651584 krooni. Keskerakondlasest Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sai Tallinna Autobussikoondise nõukogu juhina mullu kokku 104 400 krooni, aasta varem aga 86 400 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles