Tallinn vabaneb Stroomi rannahoone üürnikest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnavalitsus eraldas täna Põhja-Tallinna valitsusele 6008 eurot Pelguranna 30 hoone üürilepingu ülesütlemise kulude katmiseks.


Pelguranna 30 tähendab äraseletatult Stroomi rannahoonet, mis oli juba ammu oma algse funktsiooni minetanud. Nii tegutses viimasel suvel ka rannavalve randa paigutatud konteinerites, sest rannahoones nende jaoks kohta ei leidunud.

Praegu ei toimu rannahoones mingit tegevust. Seal tegutsenud kõrtsi uksele kleebitud paber teatab, et asutus on suletud. Teine, linnaosa vanema Karin Tammemäe fotoga paberileht kutsub kõrtsi asemel hoopis korteriühistute infopäevale.

Põhja-Tallinna valitsuse avalike suhete nõuniku Üllar Luubi sõnul on nüüd lootust, et järgmiseks suveks asjad paranevad. Luup rääkis, et varasema rannahoone üürnikuga lõpetati leping ära, kuna too ei täitnud talle lepinguga seatud kohustusi.

«Tehti uus konkurss, kuhu tuli ainult üks pakkumine, mille esitas variisikut kasutades seesama eelmine üürnik. Lõpuks ei jäänud linnaosavalitsusel muud üle kui võtta jalge alla kohtutee ja kohus lõpetas lõpuks nendega sõlmitud lepingu,» meenutas Luup.

«Siis tuli teha veel üks konkurss, aga sellele kulus kahjuks nii palju aega, et rannahooaeg sai enne läbi,» lisas ta. Linnavalitsuse eelnõu seletuskirjast selgub, et kuigi uus üürileping sõlmiti 19. septembril 2011, ei ole Tallinna linn senini üürilepingu objekti üürniku valdusesse anda saanud. Nimelt keeldus eelmine üürnik lepingu lõppedes ruume vabastamast ja linn pidi kohtusse pöörduma.

Tänavu 18. juuni 2012 otsusega kohustas kohus üürnikku rannahoone Tallinna linnale viivitamatult üle andma. 6. juulil andis kohtutäitur lõpuks ruumide valduse Tallinna linnale üle, kuid ruumides seisab tänaseni eelmise üürniku vara.

Peale selle vajab rannahoone kapitaalremonti, mille maksumus kujuneks oluliselt suurem, kui on uue üürniku investeerimiskohustus. Seda kõike arvestades tahab Tallinna linn asjad korraldada nii, et rannahoone haldamisega tegeleks edaspidi mõni linna asutus.

Seetõttu öeldakse ka praegusele üürnikule leping üles ning makstakse talle kompensatsioon kolme kuu üüri ulatuses ehk 6008, 64 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles