Tallinn alustas pensionäridele maamaksuhüvitise väljamaksmist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamaksutõusu vastane pikett Tallinna linnavalitsuse ees.
Maamaksutõusu vastane pikett Tallinna linnavalitsuse ees. Foto: Peeter Langovits.

Tallinn on käesoleva aasta eest 485 pensionisaajast kinnistuomanikule maamaksutõusu hüvitise juba välja maksnud.


«Kõik pensionisaajaist kinnistuomanikud, kes said maamaksuhüvitist ka eelmisel aastal, saavad käesoleva aasta hüvitise kätte hiljemalt 15. aprilliks. Uuendusena ei ole neil tarvis uut taotlust esitada, juhul kui maamaksu arvestamise aluseks olevad andmed vahepeal muutunud ei ole,» ütles abilinnapea Eha Võrk Raepressi vahendusel.

Taotlejale makstakse toetus täies ulatuses välja sõltumata sellest, kas ta tasub Maksu- ja Tolliameti poolt määratud maamaksu summa korraga või maksuteates näidatud osade kaupa.

Need, kes soovivad esmakordselt maamaksuhüvitist saada, tuleb esitada hiljemalt 15. novembriks vormikohane kirjalik avaldus. Avaldusele maamaksuteate lisamist enam ei nõuta. Avaldus lahendatakse ja toetus makstakse välja üldjuhul 30 päeva jooksul pärast avalduse registreerimist.

Alates 1. aprillist tegeleb maamaksutõusu hüvitiste taotluste vastuvõtmise ja menetlemisega Tallinnas linnavaraamet, mis loodi elamumajandusameti ja Tallinna maa-ameti ühendamise teel. Linnavaraamet kannab maamaksuhüvitise taotleja avalduses näidatud pangakontole või maksab välja sularahas üldjuhul 30 päeva jooksul pärast avalduse registreerimist Tallinna dokumendihaldussüsteemis.

Mullu maksti Tallinnas maamaksutõusu hüvitisteks 3994 isikule kokku 8,2 miljonit krooni, keskmiselt 2054 krooni taotleja kohta. Maamaksu laekus mullu linnakassasse kokku 314,7 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles