Tallinn tahab Mustamäe ja Õismäe vahel trolliliini avada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaalased saavad ühtse kuukaardiga ka Tallinna trollides sõita.
Harjumaalased saavad ühtse kuukaardiga ka Tallinna trollides sõita. Foto: Egert Kamenik

Tallinna transpordiamet kavatseb tulevikus käiku panna Mustamäe ja Õismäe vahelise trolliliini, kuid majandusliku olukorra tõttu ei ole selge liini rajamise aeg.


Tallinna transpordiameti sõitjateveo osakonna vanemspetsialist Jüri Saar ütles BNS-ile, et Mustamäe ja Õismäe vahelise trolliliini avamisel tuleb arvestada sadade miljonite kroonide suuruse investeeringuga ning kindlasti ei saa see teoks lähiaastatel.

Uue trolliliini rajamiseks tuleb rajada uus kontaktliin koos kandepostide ja muu vajalikuga. Samuti peaks Tallinn selleks juurde ostma trollibusse.

Saare sõnul on uue trolliliini avamisest transpordiametis juttu olnud, kuid praegu on see alles idee tasemel. Uue trolliliini võimaliku marsruudina nimetas Saar näiteks Kadaka teed ja Tammsaare teed.

Praegu on Tallinnas käigus kaheksa trolliliini, millest enamus sõidavad kesklinna ja Mustamäe ning kesklinna ja Õismäe vahel. Üks trolliliin sõidab Mustamäe ja Kopli vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles