TOPi arendaja ei taha Pirita seltsilt raha

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita TOPi ja selle lähiala detailplaneering näeb sinna ette korter­elamuid, merre ehitatud veekeskust, rannapromenaadi ja kergliiklusteid.
Pirita TOPi ja selle lähiala detailplaneering näeb sinna ette korter­elamuid, merre ehitatud veekeskust, rannapromenaadi ja kergliiklusteid. Foto: Repro/R-Konsult

Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse ja selle lähiala arendamisega tegelev AS TOP ei taha Pirita seltsilt kohtuga välja mõistetud raha, samuti ei pea ettevõte vajalikuks seltsi pankrotti, vaid soovib seltsi tegevuse jätkumist.

«AS-i TOP aktsionärid said üllatusega 24. mail ilmunud Postimehe artiklist lugeda, et Pirita selts esitas avalduse iseenda pankrotimenetluse algatamiseks. Ajalehes oli esitatud ainsaks põhjuseks asjaolu, et  Pirita seltsilt oli kohtu poolt välja mõistetud kohtukulud summas 2640 eurot,» teatas TOPi juhataja Urmas Lind.

«Pirita selts on oma arvuka liikmeskonnaga kahtlemata austustvääriv organisatsioon ning on esindanud edukalt Pirita elanike huve paljudes linnaosa arengut puudutavates küsimustes.

Miks vaieldi kohtus Pirita üldplaneeringuga kooskõlas oleva detailplaneeringu vastu ja miks esitati planeeringumenetluses avalikkusele paljuski väärinformatsiooni, oli meilegi arusaamatu.

Pirita elanike ja seltsi liikmete huvides soovime meie omalt poolt Tallinna ühe väärikama, kümne aastase kogemusega Pirita Seltsi tegevuse jätkumist. AS TOP loobub meile kohtu poolt väljamõistetud kuludest,» ütles Lind.

«Oleme esitanud vastava ametliku teatise ka kohtule,» lisas ta.

Selts soovis kohtus tühistada Tallinna linna detailplaneeringu kehtestamise Pirital TOPi  alal. Selts leidis kohtule esitatud kaebuses, et Pirita üldplaneeringu muutumine ei ole piisavalt põhjendatud. Selts leidis ka, et detailplaneeringus ja selle kehtestamise otsuses ei ole planeeringulahendusi põhjendatud ega esitatud kaalutlusi, miks just selline lahendus on proportsionaalne selle piirkonna ja kogu linna tasakaalustatud ruumilise arengu tagamiseks.

Riigikohus lükkas seltsi kaebuse tagasi ning mõistis seltsilt AS TOPi kasuks välja 2640 eurot. Selle peale esitas selts iseenda pankrotiavalduse.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul toimus eelmisel nädalal Pirita selts pankrotiavalduse asjus kohtuistung, kus vaadati läbi ajutise halduri aruanne. «Vara puudumise tõttu tegi kohus 21. mail kõigile pankrotimenetlusest huvitatud võlausaldajatele ettepaneku tasuda pankrotimenetluse deposiit,» selgitas Ots.

Kui deposiit tasutakse, kuulutab kohus pankroti välja. «Kui deposiit ei tasuta, lõpeb menetlus raugemisega pankrotti välja kuulutamata. Pankroti- või raugemise määruse teeb kohus 12. juunil,» lisas Ots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles