Helsingi sadamasse ehitatakse Tallinna laevade jaoks uus terminal

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Helsingi Läänesadama kaugemasse tippu ehitatakse uus, Tallinna vahet sõitvate laevade jaoks mõeldud terminal

Vana Lääneterminali vastuvõtuvõime on ammendunud, sest sadama liiklusvood kasvavad kogu aeg ning Helsingin Sanomate andmetel on käesoleval aastal Tallinna suunal 6,3 miljonit reisijat.

«Praegune terminal toimib viimase piiri peal, Kohati on juba üsna raske. Ja sõidukite arv on kasvanud reisijate arvust kiiremini,» ütles reisisadamate juht Kari Noroviita Helsingin Sanomatele.

Probleem tekib põhiliselt siis, kui ühelt laevalt maha sõitvatele autodele jääb ette järjekord, mis on moodustunud teise laeva peale sõitvatest autodest. Jalakäijate jaoks on aga lühim tee laevast terminali vähemalt poole kilomeetri pikkune.

Uues terminalis peaks olema vähem tunglemist, sest kai ääres olevad laevad jäävad terminalihoone eri külgedele. Erinevatele laevadele suunduvate sõidukite vood aega eraldatakse üksteisest juba tükk maad enne terminalihoonet. Nii jab ka saabuvatele autodele ning trammipeatusele varasemast rohkem ruumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles