Tallinna opositsioon boikoteerib linnaeelarve hääletust

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istungitesaal.
Tallinna linnavolikogu istungitesaal. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavolikogu opositsioon ei osale täna toimuval linnavolikogu istungi linnaeelarve hääletusel, sest leiab, et keskerakondlik linnavõim ei tegeleb sisuliste probleemide asemel propagandaga.

Tallinna linnavolikogu opositsiooni kuuluvate Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ja Sotsiaaldemokraatide fraktsioonide hinnangul on keskerakondlik linnavõim jätnud talle seadustega määratud kohustused täitmata, tegeledes sel ajal oma isikliku kampaania ja propagandaga, mistõttu ei saa opositsioon eelarvet toetada ja protesti märgiks ei osale ka hääletusel.

«Savisaare ja kogu linnavalitsuse arrogants on ületanud igasugused piirid,» ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Ivi Eenmaa. «Oma suva järgi kasutatakse miljoneid korruptsioonihõngulise propaganda ja kampaaniate tarbeks, kuigi elementaarsed kohaliku omavalitsuse ülesanded nagu teede korrashoid, lasteaiakohtade tagamine on täitmata ning iga aastaga üha suurendatakse linna laenukoormust. Aeg oleks sisse seada eelarvesse tallinlaste huvid, mis on seni kõrvale jäänud.»

«Tänaste linnajuhtide tegevuse eesmärgiks ei ole Tallinna kui Baltikumi ja Läänemere majandus- ja kultuurikeskuse arendamine, vaid soov läbi suureneva isikukultuse ja riigi tegevuste dubleerimise kujundada Eesti Vabariigi pealinnast kommunistlik vasallriik,» ütles IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar. «Keskerakonna ja linna rahakotid on lootusetult segamini aetud ning järjest rohkem vahendeid suunatakse linnapea ja erakonna propagandasse, jättes samas täitmata elanikele olulised teenused. Lastel puuduvad lasteaiakohad, teed ja tänavad on lagunenud ning pimedad.»

«Tänase opositsiooni ühisprotestiga juhime tähelepanu sellele, et viimastel kohalikel valimistel andsid Tallinna elanikud praegustele opositsioonierakondadele ligi 90 tuhat häält. On lubamatu, et kõigi nende inimeste soovid jäetakse linnajuhtimisel küüniliselt arvestamata. Kavatseme jätkata Tallinna arenguks oluliste ettepanekute tegemist ja informeerida ka edaspidi tallinlasi linnavalitsuse võimu kuritarvitamisest ning linlaste tegelike vajaduste unarusse jätmisest» selgitas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Anto Liivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles