Merivälja kool muutub põhikooliks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvel klassiruumis.
Tahvel klassiruumis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna linnavolikogu otsustas Merivälja kooli korraldada 1. septembrist 2015 ümber põhikooliks.

Pirita linnaosas suureneb abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul kiiresti vajadus õppekohtade järele põhikoolis. Ruumikitsikuse tõttu alustati Merivälja koolis 2012. aastal ehitustöid, millega kool sai juurde viis klassiruumi ja õpetajate toa, tänavu 1. septembriks ka spordihoone. Võimalik on juurde ehitada veel neli–viis klassiruumi, märkis Kõlvart. See võimaldab hoones tegutseda põhikoolil 1.–9. klassini vähemalt kahe klassikomplektiga ja kokku kuni 450 õpilasega.

1948. aastal kolmeklassilisena avatud eesti õppekeelega kool korraldati 1993. aastal ümber kuueklassiliseks. Ka praegu toimub Merivälja koolis õpe esimesel ja teisel kooliastmel. Käesoleval õppeaastal on 1.–6. klassis kokku 14 klassikomplekti.

Õpilaste arv koolis aasta-aastalt suureneb: kui neli aastat tagasi oli seal 202 õpilast, siis järgmistel aastatel vastavalt 235, 278 ja 315 õpilast. Praegu õpib koolis 337 õpilast. «Õppeaasta keskmine õpilaste arvu kasv Merivälja koolis on 17 protsenti. Tallinna piirkonnas kasvab järgmistel aastatel põhikooli õppekohti vajavate laste arv eeldatavasti kuni 40 protsenti,» märkis Kõlvart.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Mölderi hinnangul on Merivälja kooli muutmine üheksaklassiliseks  igati õige otsus. «Hea on teha põhiharidus lastele kättesaadavaks kodu lähedal ja kindlasti on neil parem jätkata armsaks saanud koolimajas, kui kohaneda pärast kuut aastat uues õpikeskkonnas,» tõdes Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles