Hipsterid kolivad Kalamajast linna lähedale eramajadesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17.-18. mail 2014 toimusid kuuendat korda asumifestival Kalamaja päevad, seekord koos Trafficu poistega
17.-18. mail 2014 toimusid kuuendat korda asumifestival Kalamaja päevad, seekord koos Trafficu poistega Foto: Viktor Burkivski
1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul hakkab Kalamaja buum läbi saama, sinna kümne aastaga kolinud hipsterite põlvkond on lapsed saanud ja kolib Tallinna lähiümbruse majadesse.

 

Martin Vahteri sõnul kolivad Kalamaja trendimajadesse peamiselt noored lasteta inimesed. «Nüüd on see generatsioon peredeks kasvanud ja ei mahu enam korterisse ära. Kalamaja on küll vaikne ja mõnus rajoon, kuid piirkonna korterid on lastega perele liiga väikesed. Samuti pole paljudel majadel hoove ja tänavale väikelast ei saada,» ütles Vahter.

«Noortele on Kalamaja tihti vaheetapp ja kui uus reaalsus kohale jõuab, siis vahetatakse ratas auto vastu ja kolitakse ära. Niiöelda Kalamaja hipsterid on ju tegelikult jõukam rahvas ja paljud saavad endale soovi korral maja lubada. Osad jätavad lapse kooliminekule mõeldes sissekirjutuse ja korteri alles ning üürivad pinna välja.»

Vahteri sõnul oli vahepeal liikumine Kalamajja selgelt ühesuunaline. Nõudlus oli ülisuur, küsiti ning ka maksti üle mõistuse kallist hinda, kuid nüüd enam sellist defitsiiti pole. «Piirkond on endiselt popp, kuid suurem valik mõjutab selgelt hinda,» lisas Vahter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles