Põhja-Tallinna mitmekesisuse fotokonkurss: võida 500-eurone peaauhind!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval avati peale ideelist ja füüsilist värskendust kultuurkatla aiakohviku Kanala köök.
Teisipäeval avati peale ideelist ja füüsilist värskendust kultuurkatla aiakohviku Kanala köök. Foto: Martin Ilustrumm

Tartu Ülikooli Rände- ja linnauuringute keskus koostöös Põhja-Tallinna linnaosavalitsusega korraldab rahvusvahelise uuringu raames fotokonkursi «Mitmekesine Põhja-Tallinn». Konkursi eesmärgiks on näha, kuidas tajutakse mitmekesisust Põhja-Tallinnas, olgu see siis seotud linnaruumi, inimeste või tegevustega.

Tartu Ülikooli Rände- ja linnaruuringute keskus on üks 14st partnerist rahvusvahelises teadusprojektis DIVERCITIES «Governing Urban Diversity: Creating Social Cohesion, Social Mobility and Economic Performance in Today’s Hyper-diversified Cities».  Projekti eesmärgiks on leida, kas ja kuidas saaks Euroopa linnade mitmekesiseid piirkondi arendada ja kuidas erinevaid sotsiaal-majanduslikke probleeme lahendada.

Projekti laiem eesmärk on välja selgitada, kuidas mitmekesistes linnaosades koos elavad inimesed mitmekesisust kogevad ja näevad. Senistes uuringutes käsitletakse mitmekesisust sageli negatiivses võtmes, pöörates tähelepanu näiteks keelebarjäärile või rassivihale. DIVERCITIES projekt keskendub mitmekesisusega seotud positiivsetele aspektidele ja võimalustele ehk kuidas mitmekesisust üldise heaolu eesmärgil paremini ära kasutada või enda heaks tööle panna.

Fotode sisu piiranguks on pildistaja fantaasia ja eetilisus (seda inimeste pildistamisel). Parimad fotod selguvad rahvahääletuse tulemusena. Peaauhinnaks on 500 EUR ning lisaks pannakse välja ka väiksemad rahalised preemiad.

Fotokonkurss algab 15. septembril 2014 ja fotosid oodatakse 15. oktoobrini 2014 e-kirja teel aadressile cmus@ut.ee. Iga osaleja saab saata kuni kolm fotot, mis kõik laetakse Tartu Ülikooli Rände- ja linnaruuringute keskuse veebilehele aadressil cmus.ut.ee, kus toimub ka piltide hääletus.

Täpsem info fotokonkursi tingimuste kohta on kättesaadav samuti aadressilTartu Ülikooli Rände- ja linnaruuringute keskuse veebilehel ja Põhja-Tallinna Valitsuse veebilehel 

Põhja-Tallinn, mis on koduks enam kui 60 tuhandele tallinlasele, on viimastel aastatel läbinud suuri muutusi. Kunagine tööstusala ja sellega ajalooliselt seotud agulipiirkond, mis nõukogude ajal unarusse jäi, on uut renessanssi kogedes muutunud Tallinna üheks põnevamaks elamupiirkonnaks ja loomekeskuseks. Kalamaja uuenemine on olnud kõige kiirem, kuid muutused on jõudnud ka Koplisse ja Pelguranda.

«Võib julgelt väita, et Põhja-Tallinnas kohtame kõige rohkem eriilmelisust pealinnas, sest aja jooksul on vanade puit- ja uuemate kivist korterelamute, tööstuse ja mahajäetuse sümbioosis tekkinud huvitav ning omanäoline kooslus. Ulatuslik on olnud ka uute elanike saabumine – Põhja-Tallinnast on saanud noorte jaoks populaarseim elamupiirkond Tallinnas,» kirjeldasid uuringu algatajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles