Tallinna kesklinna kerkib uus kõrghoone

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna kerkiv Novira Plaza.
Kesklinna kerkiv Novira Plaza. Foto: Madis Brjantsev

Kinnisvaraprojektide finantseerimise ja arendamisega tegelev ettevõte Novira Capital rajab Tartu maantee, Liivalaia ja Pronksi tänavate nurgale korteritega büroohoone. Eeltöödega alustati juba suvel.

Vastavalt väljastatud ehitusloale rajatakse kesklinna 15-korruseline büroo- ja kortermaja, millest esimesed 12 korrust on äri- ja büroopinnad ning 13 – 15 korrustele on projekteeritud luksuslikud ning läbimõeldud planeeringuga korterid.

Hoone on projekteeritud nii, et korterite ja büroopindade kasutusalad omavahel ei ristu, esimesele korrusele on planeeritud äripind väljapääsuga Tartu maanteele. Hoonesse on planeeritud imposantne, läbi kahe korruse kõrguv ja Pronksi tänavale avanev fuajee.

Teisest kuni kaheteistkümnenda korruseni asuvad büroopinnad suurusega 57 kuni 187 ruutmeetrit. Kolmeteistkümnendal ja neljateistkümnendal korrusel on kummalgi viis keskmisest suuremat Premium klassi korterit ning viimasel, viieteistkümnendal korrusel kolm Penthouse tüüpi eksklusiivset korterit.

Kõikidel korteritel on suurepärased vaated kas merele või vanalinnale. Parkimine on lahendatud kahe maa-aluse korrusega. Välisviimistluseks on hoonel valdavalt klaasfassaad ja vähesel määral tsingitud plekk.

«Ehitusleping on täna juba allkirjastatud, aga rohkem informatsiooni ma tänase seisuga veel avalikustada ei saa. Platsi ettevalmistus- ja kaevetööd juba käivad,» ütles Novira Capitalis müügi ja turundusega tegelev Madis Brjantsev, kelle sõnul on valmimistähtajast veel natuke vara rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles