Tallinn liidab kesklinna lasteaiad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Mürakaru lasteaed pakub oma kasvandikele toitu, mis vastab tervisekaitse laboriuuringute andmeil igati toiteväärtuse nõuetele.
Tallinna Mürakaru lasteaed pakub oma kasvandikele toitu, mis vastab tervisekaitse laboriuuringute andmeil igati toiteväärtuse nõuetele. Foto: Raigo Pajula

Tallinna kesklinnast kaob tuleval aastal kaks lasteada: liidetakse Tallinna Liivalaia lasteaed ja Päikesejänku lasteaed, mis jätkab tegevust Tallinna Päikesejänku Lasteaia nime all. Narva maanteel asuv Siisikese lastead liidetakse Reimani tänaval asuva Mürakaru lasteaiaga.

Volikogu otsuse kohaselt liidetakse Tallinna Liivalaia lasteaed ja Päikesejänku lasteaed ning alates 1. märtsist jätkatakse tegevust Tallinna Päikesejänku Lasteaia nime all. Samasugune ümberkorraldus on kavas Siisikese ja Mürakaru lasteaiaga, mis jätkab Tallinna Mürakaru lasteaia nime all. Põhjuseks on kesklinnas märkimisväärselt suurenenud vajadus sõimekohtade järele.

Tegu on kesklinnas lähestikku paiknevate lasteasutustega. Praegu tegutsevad Liivalaia lasteaias liitrühmad ja Päikesejänkus lasteaiarühmad. Nüüd on kavas esimese ruumides avada sõimerühm, kolmeaastased lapsed viia aga üle Päikesejänku lasteaia rühmadesse. Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul tagatakse ümberkorraldusega täiendavad sõimekohad ja lisaks laste sujuv üleminek lasteaiarühma.

Et Liivalaia lasteaia direktori ametikoht on juba alates 14. aprillist täitmata, siis ei ole vaja ühtki töötajat koondada.

Siisikese lasteaias on praegu kaks sõimerühma ja üks liitrühm, probleemiks on laste edasiminek aiarühma, kuna üks liitrühm ei mahuta kõiki kolmeaastaseks saanud sõimerühma lapsi. Mürakarus töötavad aga lasteaiarühmad. Nii Mürakaru lasteaia kui ka Liivalaia lasteaia tegevus lõpetatakse 28. veebruaril 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles