Pärnu maantee lillekauplus küsib linnavalitsuselt kompensatsiooni

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee trammitee remont.
Pärnu maantee trammitee remont. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Linnavalitsuse poole pöördus kompensatsiooni palvega Pärnu maanteel asuv lillekauplus, mille majandustegevus on trammitee rekonstrueerimise tõttu täiesti pärsitud.

Linnavalitsusele saadetud kirjas seisab: «Alates sellest nädalast on seoses viadukti remondiga liiklus suunatud vastassuunda ja tee meie kauplusesse põhimõtteliselt blokeeritud. Kuna meie kauplus on väike ja tulu majandustegevusest ka väike, siis oleme väga raske olukorra ees, kuidas tegevust jätkata ja kuidas ellu jääda, kuna remont kestab samas kohas veel pea poolteist kuud. Kas Tallinna linnalt on võimalik taotleda rahalist kompensatsiooni meie ürituse päästmiseks?»

Abilinnapea Arvo Sarapuu ütles Tallinncityle, et niisuguseid kompensatsioone pole projektis ette nähtud, ka pole linnaeelarves sellist raha. «Mina võin inimesena ja abilinnapeana, kes ettevõtluses figureerib aru saada, aga need vahendid hetkel puuduvad,» ütles abilinnapea ning lisas, et siit ta pretsedenti luua ei tahaks. Tulevikus võiks tema sõnul ettevõtete kompensatsioon projektidesse sisse olla kirjutatud.

Sarapuu sõnul arutatakse enne lõpliku otsuse langetamist antud küsimus Tallinna ettevõtlusametiga küll läbi, kuid erilist lootust ta poele siiski ei anna. Lillekauplusele soovitab ta puhkust: «Kui on seis kõige hullem, tuleb inimestele puhkust anda ja ise ka puhata. Kui üks kuu puhatakse, siis pikas perspektiivis see konkurentsi ei halvenda ja tegevust ei lõhu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles