Tallinn on tänavu jõuliselt tänavaid jooninud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavate joonimine öisel ajal.
Tänavate joonimine öisel ajal. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna transpordiamet on tänavu suvel lasknud tänavaid plastikuga joonida oluliselt rohkem kui eelnevatel aastetel.

Transpordiameti juhataja Andres Harjo mainis, et kuigi tänavu suvel on tänavamärgistust hoogsalt tehtud, siis järgnevatel aastatel tuleb sellele siiski veel lisa.

«Tänavu pandi põhirõhk peamagistraalidele, kuid normaalne liikluskorraldus näeb ette ka väiksemad tänavad joonida,» ütles Harjo. «Tänate telgjooned ja jalgrattateede märgistused tuleb ka paika panna, samuti on vaja märgistada parkimiskohad. See töö jätkub.»

Harjo sõnul ei mäleta ta ühtegi aastat, kui oleks nii palju tänavamärgistust tehtud kui tänavu. Plastiku elueaks peetakse umbes kolm aastat, kuid talvisel ajal teevad autode naastrehvid oma töö ning jooned kuluvad kiiremini, eriti pöördekohtadel. Nendes kohtades tuleb märgistust tihemini uuendada.

Tallinnas tänavamärgistust tegeva firma Signaal juht Ats Tamm ütles Postimehele, et tänavu suvel on Tallinna tänavatel plastikuga märgistatud 41,5 tuhat ruutmeetrit rohkem kui 500 000 krooni eest. Värviga on tänavaid joonitud enam kui 5000 ruutmeetrit ligi 18 000 euro eest.

Tallinn tegi tänavu Signaaliga lepingu, mille järgi tuleb kolme aasta jooksul tänavaid märistada 800 000 euro eest. See tähendab, et järgmisel kahel aastal suuremaid joonimisi ette näha pole.

«Seda võib küll öelda, et praegu on Tallinna tänavatel jälle nägu ees,» märkis Tamm. Ta lisas, et nüüd on ilmad juba külmaks ja niiskeks muutunud, nii et plastikuga enam tänavamärgistust teha ei saa, võibolla vaid mõnes üksikus kohas.

Tänavu suvel oli Signaali töömeestel tõeliselt karm elu, vahel tuli isegi kahe platikumasinaga väljas olla, et kõik transpordiameti tellimused täita. Võrreldes eelnevate aastatega oli töömaht Tamme sõnul isegi kolmekordne. Firma sai siiski hakkama, kuigi suurt kasumit sellest sülle ei kukkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles