Transpordiamet: kaalume politsei soovitusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm on Tallinnas tähtsam sõiduvahend kui sõiduauto.
Tramm on Tallinnas tähtsam sõiduvahend kui sõiduauto. Foto: Toomas Huik

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo ütles Postimehele, et loomulikult kaalub amet Põhja prefektuuri soovitusi mõne bussiraja kõrvaldmise osas, kuid mingit kohustust seda teha linnal pole.
 

«Politsei on üles loetlenud mitu kohta, kus bussirajad kõrvaldada, aga me oleme mitu korda välja öelnud, mis eesmärgil me need rajad maha märkisime ning see on eelkõige transiitliikluse vähendamine linnas,» selgitas Harjo. «Tuleb välja, et politsei on rohkem autokasutajate kui ühissõidukite kasutajate poolel.»

Harjo rõhutas, et liikluskorralduse muutmine käib loomulikult koostöös politseiga. Suurt vahet aga ei ole, kas mingi ettepaneku teeb linnakodanik või politsei. Transpordiametil on loomulikult kohustus kõik need soovitused ja ettepanekud läbi vaadata ning esitajale vastata. Samas ei ole politseil õigust ise bussiradasid kaotama hakata.

«Mind isiklikult pani imestema politsei soovitus lubada Narva maanteel trammiteelt vasakpööre Kreutzwaldi tänavale,» ütles Harjo. «Jah, sõiduautode juhtidele teeb see liiklemise mugavamaks ning sellega kaasneb täiendav liiklusvoog läbi kesklinna, mida me tahame just vähendada. Kui me aga selle vasakpöörde jälle lubaksime, siis see tähendab, et kallis tramm peab hakkama ootama vähemuse ehk mõne autojuhi taga. Ühistranspordi kasutajatele tekitab see kokkuvõttes suurt ajakulu.»

Ta lisas, et võrreldes paljude suurlinnadega on Tallinna ristmikel palju erinevad pöörded lubatud. Võib-olla polegi see eriti mõtekas, sest iga pöörde jaoks jääb väga vähe aega.

Koos eelseisva neljanda trammiliini rekonstrueerimise ja sinna uue 15 kaasaegse trammi toomisega ootavad Tallinnas, eriti Pärnu maanteel ees veel täiendavad liiklusmuudatused, mis soodustavad veelgi ühistransporti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles