Saue linna skate-park sai valmis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva hommikul avati Saue noortekeskuse juurde rajatud Saue skate-park, kus kohe peeti ka esimene võistlus.


Juba skate-pargi eskiis pälvis Facebookis professionaalidelt kiidusõnu. Tegijad olid kohe nõus asjad pakkima ja sõitma tulema. Kui Saue skate-pargi avavõistlus välja kuulutati, registreerus sellele mõne päevaga üle 200 ekstreemsportlase ja pealtvaataja, teatas Saue linnavalitsuse pressiesindaja Sirje Piirsoo.

Saue skate-pargi autor on 20-aastane ektreemsportlane Erik Pirn, kes Tallinna Tehnikakõrgkoolis hoonete ehitust õpib. Uue skatepargi plaan valmis Erikul 2010. aastal. Seda tehes arvestas ta sportlaste soove ja vajadusi ning võttis eeskuju Pääsküla sisehallist, Simple Sessioni, Valga, Pärnu, Rakvere ja Haabersti kunagisest skate-pargist.

Pool skateparki on kujundatud peamiselt BMX- ratturitele ja teine pool rohkem rulatajatele. Muidugi saab ratta, rula, rulluiskude ja tõukerattaga igal rambil sõita.

«Olen sõitnud kõikides Eesti suuremates parkides ja välismaal ning tean hästi, mida ekstreemsportlased vajavad,» ütleb neljal Simple Sessionil osalenud Pirn. Et Tallinna lähiümbruses pole hetkel ühtegi korralikku skate-parki, on Pirn kindel, et uus park toob Saue «kaardile», kuna vastab sportlaste ja harrastajate vajadustele, võimaldab korraldada võistlusi, on ohutum ja pakub paljudele noortele võimaluse lemmikspordialaga tegeleda.

Saue linnapea Henn Põlluaasa sõnul on Eesti ühe uhkeima skate-pargi avamine Saue linnale oluline ja rõõmutekitav sündmus. «Seda enam, et tegemist on noortele suunatud objektiga, mille valmimisel osalesid nad ise juba projekteerimise ja projektikirjutamise staadiumis. Et tegu on vajaliku ja õnnestunud asjaga, näitab skate-pargi aktiivne kasutamine rulatajate poolt juba enne ametlikku avamist,» rõhutas linnapea.

Projekti skate-pargi ehituse rahastamiseks kirjutas Saue Noortekeskuse juhataja Kristi Kruus. Ehitust rahastas 32 000 euroga Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Saue linn finantseeris skate-parki 42 000 euroga, sellest 7000 eurot oli projekti omaosalus, 35 000 eurot eraldas Saue linnavolikogu asfaltplatsi rajamiseks, millele kaheksa mooduliga skate-park kerkis. Skate-pargi ehitas Tiptiptap OÜ.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles