Turismibussid kolivad Mere puiesteelt linnahalli juurde

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Tallinna saabub korraga mitu hiiglaslikku ristluslaeva, siis ei mahu neid vedavad bussid enam Mere puiestee äärde ära.
Kui Tallinna saabub korraga mitu hiiglaslikku ristluslaeva, siis ei mahu neid vedavad bussid enam Mere puiestee äärde ära. Foto: Peeter Langovits

Suvisel tippajal on terve Mere puiestee äärne alates Vene kultuurikeskusest kuni reisiparvlaeva Estonia huku mälestusmärgini tihedalt turimsibusse täis. See muudab liikluse Mere puiesteel ohtlikuks, mistõttu kavatseb Tallinna transpordiamet bussid sealt linnahalli juurde kupatada.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa tõdes, et Mere puiesteel on turismibussidega probleeme küll, kuna bussid ei mahu sinna enam ära, kui Vanasadama kaide ääres sildub korraga mitu hiiglaslikku ristluslaeva.

«Teisest küljest ei ole see liiklusohutuse seisukohalt ka kõige turvalisem, kui turistid seal liiguvad, mistõttu ongi vaja leida mingi mõistlik lahendus,» kinnitas Rüütelmaa.

Päris lõplikult ei ole veel liikluskorralduse muudatused paika pandud, kuid järgmisel kevadel algavaks uueks turismihooajaks peab süsteem selge olema. Praegune parim lahendus näeb ette seda, et turismibussid toovad kruiisilaevadelt tulevad inimesed Mere puiesteele, lasevad nad seal välja ning sõidavad ise linnahalli juurde parklasse. Kokkulepitud ajal liiguvad bussid jälle Mere puiesteele, et turistid peale võtta. Sellisel juhul ei takistaks siiani terve päeva Mere puiestee ääres peatunud bussid ka muud liiklust.

Niisugune lahendus on Rüütelmaa sõnul sobiv turistidelegi, sest nad ei pea enam vantsima pikka maad reisiparvlaeva Estonia huku mälestusmärgi juurest Viru tänavani, vaid saavad otse vanalinna suunduda.

Enne seda, kui turismibusside uus liiklusskeem lõplikult paika saab, teavitatakse sellest ka turismifirmasid ning võibolla pannakse üles ka vastavad infotablood.

Enne Viru väljakut paikneva liinibusside peatusega Rüütelmaa sõnul praegu küll midagi ette ei võeta ning see jääb ikka samasse paika, kuna inimesed on kohaga harjunud.

«Parima lahenduse leidmiseks toimuvad aga ajurünnakud iga päev,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles