Juske: Tallinna linnaarhiivi juhi valimine tekitab kahtlusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske.
Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske. Foto: Liis Treimann

Tallinna sotsiaaldemokraatide juhi Jaak Juske hinnangul tekitab Keskerakonna endise peasekretäri Küllo Arjakase saamine Tallinna linnaarhiivi juhiks kahtluse, et konkurss korraldati vaid formaalselt.

Juske ütles BNSile, et ilma konkursi dokumente nägemata ja otsustusprotsessi mitte teades ei saa midagi kindlalt väita, kuid kahtlusi Arjakase valimine tekitab.

«Arjakas on ajaloolasena oma ala spetsialist ja kahtlemata ta sobib linnaarhiivi juhiks. Samas on tegemist Keskerakonna kauaaegse peasekretäriga. See jätab vägisi mulje, et Tallinna linnavõim tahab enne valimisi võimalikult rohkem ametikohti täita keskerakondlastega,» sõnas Juske.

Keskerakonna endine peasekretär ja riigikogu eksliige Küllo Arjakas saab Tallinna linnaarhiivi uueks juhiks.

«Linnavalitsus pole Arjakast küll veel ametisse kinnitanud, kuid tema on jah ainus, kes seitsme kandidaadi seast sõelale jäi,» ütles Tallinna linnavalitsuse pressiesindaja Toomas Pirn eile BNSile.

Ta lisas, et linnavalitsus kinnitab ajaloolase Arjakase uude ametisse tõenäoliselt lähiajal.

Senine linnaarhivaar-linnaarhiivi juhataja Urmas Oolup lahkus omal soovil ametist mullu kevadel. Sellest ajast täidab linnaarhiivi juhataja kohuseid Lea Kõiv, kes on BNSile kinnitanud, et kandideeris ka ise konkursil.

Linnaarhiivi uue juhi leidmiseks korraldatud konkursi komisjon edastas kandidaadid linnavalitsusele juba märtsi alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles