Keskkonnainspektsioon asub Muuga reostunud õhku uurima

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Muuga sadamas tänavu märtsi lõpus.
Tulekahju Muuga sadamas tänavu märtsi lõpus. Foto: Toomas Huik.

Keskkonnainspektsioon viib aasta lõpus läbi välisõhu kvaliteedi mõõtmised Muugal ja korraldab küsitluse sadama ümbruskonna elanike seas, kuna viimasel ajal on hüppeliselt kasvanud sellest piirkonnast laekuvate kaebuste arv.

Muuga ja selle ümbruse välisõhu kvaliteet on halb,  sest elamupiirkonna vahetus läheduses paiknevad mitmed naftasaaduste käitlemise ja transiidiga tegelevad ettevõtted, mille tegevusega kaasnevad sageli ebameeldivad lõhnad.

Viimase aasta jooksul on kaebuste arv taas kasvanud - aasta algusest kuni septembri keskpaigani on inspektsioon saanud Muuga ümbrusest 164 lõhnakaebust.

Selle aasta novembris-detsembris läbiviidava küsitluse käigus uuritaksegi elanikelt nii lõhnaainete esinemise sagedust, iseloomu kui ka mõju. Kokku intervjueeritakse rohkem kui sadat Muuga ümbruse elanikku. Muuga lõhnahäiringute põhjuste selgitamine on kavandatud 2012. aasta lõpuks.

Küsitluse tulemuste põhjal saab otsustada elanikkonnale soovimatu lõhnataju esinemise üle ning planeerida koostöös keskkonnaministeeriumi ja keskkonnaametiga tegevusi ning meetmeid piirkonna saastatuse vähendamiseks.

Paralleelselt elanike küsitlemisega viiakse eelseisval talvel Muugal õhukvaliteedi hindamiseks läbi ka välisõhu mõõtmised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles