SDE: Tallinnas jäi sel aastal lasteaiakohata 1700 last

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Urmas Luik

Kuigi Tallinn pidi vastavalt arengukavale tagama sel aastal kõigile soovijatele lasteaiakoha, jäi haridusameti kinnitusel tänavu ukse taha koguni 1700 last, väidavad sotsid.


Sotsiaaldemokraatide hinnangul on siin oma süü nii riigil kui Tallinna linnal. «Linna ja riigivõimu vägikaikavedu kõigil poliitilistel rinnetel tähendab, et kumbki pool ei ole juba aastaid huvitatud lasteaedadesse panustamast,» lausus Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Jaak Juske.

«Riik ei ole siiani taastanud masu ajal lõpetatud lasteaedade toetusprogrammi. Tallinn tõmbas aga vastukäiguna investeeringud lasteaedadesse peaaegu nulli ning vähendas oluliselt valdkonna tegevuskulusid. Vanemate poolt makstavat kohatasu tõsteti aga samal ajal kolmandiku võrra,» märkis Juske.

Sotsiaaldemokraadid näevad ainukese lahendusena erakondadeülest kokkulepet, mis seaks lapsed ja pered riigi ning kohalike omavalitsuste prioriteediks. «Täna deklareerivad nii Tallinna linn kui ka Eesti valitsus oma toetust noortele peredele, kuid konkreetseid samme ei ole kumbki astunud,» sõnas SDE aseesimees Urve Palo.

«Põhjamaade eeskujul tuleb meie erakondadel istuda koos laua taha ja sõlmida pikaaegne lastega perede toetamist puudutav kokkulepe. Ka OECD värskes raportis rõhutatakse, et Eesti riik peab tänasest enam panustama lasteaedadele ja muudele tugiteenustele, mis võimaldaks vanematel töö ja pereelu paremini ühitada,» rõhutas Palo.

Erakondade-ülese kokkuleppe sõlmimist toetasid eelmisel nädalal SDE korraldatud lasteaedade-teemalisel seminaril ka lasteaednike ja lastevanemate esindajad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles