Uus piletisüsteem kogub tuure

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidu registreerimine ühissõidukis.
Sõidu registreerimine ühissõidukis. Foto: Laura Oks

Tallinna transpordiamet teeb igal hommikul kokkuvõtteid sellest, kuidas uus piletisüsteem ühissõidukites toimib ning kui palju on tõrkuvaid seadmeid.

«Igal hommikul vaatame üle, millised on mittetöötavad seadmed ning töö käib kogu aeg selles suunas, et asi paremaks läheks,» ütles transpordiameti juhataja Andres harjo Postimehele. «Võrreldes eelmise nädalaga oli täna hommikul vähemalt töötavate seadmete osas kõik tunduvalt parem olevat.»

Ta lisas, et tõrkeid tuleb ette erinevaid. Osades bussides näiteks ei ole juhil võimalik oma kaardiga süsteemi sisse logida, ka osa validaatoreid tõrgub millegipärast ning vahetevahel on tekkinud sideprobleeme. Kõigi nende asjadega aga tegeldakse.

«Võib siiski väita, et suuremas osas kogu süsteem töötab,» kinnitas Rüütelmaa. «Tarkvara uuendatakse pidevalt. Loomulikult tööd jätkub, loodame et saame hakkama. Hea on see, et aasta lõpuni töötavad kõik kolm piletisüsteemi käsikäes, nii et meil on veel aega.»

Harjo sõnul oli eelmise reede seisuga ostetud umbes 5000 ühiskaarti ning oma sõidu oli selle kaardi abil registreerinud 2000 inimese ringis. Uudseid kaarte müüakse praegu erinevates poekettides, Eesti Posti kontorites ja linnaosavalitsustes, kuid R-Kioskiga käivad ikka veel läbirääkimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles