Mupo ja politsei tabasid laupäeval neli piraattaksot

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraattaksod Tallinna kesklinna sadamas.
Piraattaksod Tallinna kesklinna sadamas. Foto: Arno Mikkor

Laupäeva hilisõhtul toimunud munitsipaalpolitsei ja Põhja prefektuuri politseinike ühisreidil taksopiraatide tabamiseks tabati neli piraattaksot.


Reidil osalenud munitsipaalpolitsei menetlusosakonna vaneminspektor Pavel Pantšenko sõnul oli neljast taksopiraadist kaks varasemast tuttavad ning kahe puhul oli tegemist uute tegijatega. «Ringi liikudes jäi silma see, et rikkumisi linnas oli väga palju ning kuigi operatsiooni eesmärk oli eelkõige taksopiraatide tabamine, alustasime neli väärteoasja menetlust parkimisreegleid eiravate taksojuhtide suhtes.,» rääkis Pantšenko.

Tema sõnul näitab munitsipaalpolitsei kogemus, et taksopiraatide puhul on tegemist endiste taksojuhtidega, kes on oma varasemate rikkumiste tõttu ilma jäänud sõidukikaardist. «Nende enda sõnul on riik nad pannud olukorda, mis sunnib pakkuma piraatteenust. Tegelikkuses on tegu juhtidega, kes on pahuksis seadusega ja pole seetõttu saanud teenuse osutamise õigust,» ütles Pantšenko.

«Kui põhjusi analüüsida, selgub, et sõidukikaart on jäetud väljastamata nende inimeste varasemate rikkumiste tõttu. Seetõttu on tegemist kõrgendatud turvariskiga taksodega ja nende kasutamine on ohtlik nii teenuse tarbijale kui ka linnas liiklevale inimesele,» selgitas munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand.

Ta lisas, et taksosõidu turvalisuse parandamisele saab iga kodanik kaasa aidata ja piraatteenust mitte kasutada. Munitsipaalpolitsei soovitab jätkuvalt enne taksoteenuse kasutamist kontrollida, kas sõidukil on kõik taksotunnused: plafoon kirjega «takso», hinnakirjad parempoolsel tagaukse aknaklaasil ja armatuurlaual paremal pool ja printeriga ühendatud taksomeeter esipaneelil. See on kindel tunnus, et tegemist on seadusliku teenuse pakkujaga.

«Piraattakso kahtluse korral palume helistada munitsipaalpolitsei ameti infonumbril 14410 ja võimalikult täpselt kirjeldada kahtlusalust autot, ära tuua tema registrinumber ning asukoht. Sellega aitate võidelda piraattaksonduse vastu,» lausus Rand.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles