Mupo hakkab Vabaduse väljaku alt asotsiaale ja trikirattureid peletama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse väljaku tunnel.
Vabaduse väljaku tunnel. Foto: Liis Treimann

Tänasest valvab munitsipaalpolitsei ööpäevaringselt Vabaduse väljaku maa-alust parklat ja jalakäijate tunnelit.


Valvepunkti eesmärk on tagad heakord Vabaduse väljaku kompleksis, mis hõlmab parklat, jalakäijate tunnelit, Ahhaa keskuse eest oleva fuajeed ning treppide esist ala.

«Vajaduse sellise objekti avamiseks tingis olukord, kus päeva ning hilisõhtu jooksul hakkas meie korrapidamisse laekuma nii arvukalt väljakutseid, et pärast analüüsi osutus otstarbekamaks avada Vabaduse väljaku parklas ööpäevaringne munitsipaalvalve,» selgitas mupo juhataja Monica Rand.

«Samas pakub valvepunkt tavakodanikule ka infoteenust. Näiteks tänasest alates on seal saadaval infovoldikud järgmisel aastal käivituvast uuest korraldusest ühistranspordis. Lisaks saab sinna pöörduda ka linnas silma riivavate heakorramuredega. Seega on uue avatava sisevalve punkti tööl mitu funktsiooni,» lisas ta.

Mupo patrulliosakonna juhataja Roland Sikk nimetas suuremate probleemidena parklas ja tunnelis omavolitsevaid asotsiaale ning trepialal tegutsevaid trikijalgrattureid ning rulasõitjaid.

«Noorte sportlaste vastu ei ole mitte keegi, sest ka nemad vajavad kohta oma oskuste näitamiseks. Ühest küljest on tore, et see piirkond on noorte poolt omaks võetud, kuid kui noored hakkavad sõitma mööda tunneli seinu ja rikuvad treppe ning klaasist fassaadi, siis tuleb tõmmata selge piir, kust alates muutub sportlik meelelahutus kaasinimesi häirivaks ja linna vara kahjustavaks tegevuseks,» ütles Sikk.

Kõige hullem olevat aga olukord asotsiaalidega, kes öötundidel parklasse imbuvad ja seal ööbivad. «Varastel hommikutundidel võib tihti parklas näha päris inetut vaatepilti ning parkla kasutajad on pahandanud ebameeldiva haisu ning vähem või rohkem agressiivsete ebakaines olekus «külaliste» pärast. Loodame, et suudame nendele probleemidele oma kohaloluga lahenduse pakkuda.,» lausus Sikk.

Vajaduse korral palub mupo edastada oma mured parkla munitsipaalametnikule või helistada telefonil 14410.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles