Kahtlustus: Kesknädala kirjastaja sai pistisena 1,2 miljonit

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna väljaanne Kesknädal on rahahädas.
Keskerakonna väljaanne Kesknädal on rahahädas. Foto: SCANPIX

Eesti Ekspress kirjutab, et uurimisorganite kahtlustuste järgi maksid normidest erandeid soovivad arendajad Kesknädala kirjastajale 1,2 miljonit krooni.


Ekspress viitab, et ametivõimude esitatud kahtlustuste järgi on annetajateks detailplaneeringutega kimpus olevad kinnisvaraärimees Peeter Palusaar, samuti kinnisvaraga tegelevad Anatoli ­Dmitrenko, Alo Rõõmussaar ja Ott ­Vanaselja ning Tallinna Farmaatsiatehas.

Läinud nädalal arestis Harju maakohus Keskerakonna lehti välja andva Jüri Vilmsi sihtasutuse vara 700 000 krooni väärtuses, sest väidetavad pistisesummad tulid just selle sihtasutuse pangaarvele.

Kui pistise võtmine leiab kohtus tõendamist, võimaldab see riigil kuritegelikult saadud tulu välja nõuda.

Sihtasutuse rahaline seis on ilma arestitagi räbal, üksnes võlg maksu- ja tolliameti ees on kasvanud tänaseks rohkem kui kahele miljonile kroonile.

Peeter palusaare isa Enno Palusaar teatas vastuseks artiklile, et kuulub alates 1997. aastast Keskerakonda ning on mitmel korral oma erakonda ka rahaliselt toetanud.

«Samamoodi toetan ka kõiki tsentristlikku maailmavaadet propageerivad organisatsioone ja see on minu põhiseaduslik õigus,» ütles Palusaar.

palusaare sõnul on ta Kesknädala tellija ning suure austajana igati huvitatud lehe väljaandmise jätkumisest ja seetõttu otsustas ka ajalehe väljaandjat toetada, sest Kesknädal on Eesti kõige ausam ja õiglasem ajaleht.

«Igasugused valeväited, nagu oleks minu poolt tehtud avalik annetus kahtlane või korruptiivne, on täiesti lubamatud. Igal Eesti inimesel on õigus ükskõik millist MTÜ-d, erakonda või sihtasutust toetada ja on ennekuulmatu, et kedagi selle eest ajakirjanduse vahendusel pistise andjaks nimetatakse. Ausalt öeldes on see täiesti ebanormaalne, et ma üldse pean kellelegi põhjendama, mida ma oma rahaga teen ja avaldan siirast lootust, et see on viimane kord, mil Eesti Ekspress minu eraellu tungib,» märkis Palusaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles