Jäppinen: lasteasutus pole alkoholi tarvitamise koht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Kaia Jäppinen.
Abilinnapea Kaia Jäppinen. Foto: Marina Puškar

Koolide ja lasteaedade töötajad peavad aru saama, et lasteasutuses ei tohi klaasikest tõsta ühelgi juhul, ka mitte kolleegi tähtpäeva tähistamiseks tööpäeva lõpus, kinnitas Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen Postimehele.


Kuidas suhtuda hiljutisse juhtumisse Tallinna Muhu lasteaias, kus töötajad ning nende külalised esmaspäeva lõuna ajal sünnipäeva tähistades pisut napsu võtsid. Oli see teie arvates tühine või tõsine eksimus?


Seda ei saa mingil juhul heaks kiita ja lasteaia juhatajal tuleb selle eest vastust anda. Oleme alati koolidele ja lasteaedadele kinnitanud, et alkohol on lasteasutustes täiesti lubamatu, ükskõik mis koguses või juhtumi puhul.



Ka pärast tööpäeva lõppu?

Jah, muidugi.



Samas on Eestis ju üldiselt nii tavaline, et asutused tähistavad tööpäeva lõppedes mõne kolleegi sünnipäeva ning kringli juurde pakutakse näiteks klaas vahuveini. Seda peetakse normaalseks.


Lasteasutus ei ole alkoholi tarbimise koht ning lasteaedade ja koolide töötajail tuleb seda mõista.



Sünnipäeva saab ju tähistada ka ilma alkoholita. On olemas näiteks alkoholivaba šampus ja isegi alkoholivaba vein, kui on tingimata soov klaasikest tõsta.



Tõenäoliselt on Tallinnas siiski päris palju koole ja lasteaedu, kus on juubeli tähistamiseks klaasike võetud. On selle üle linnavalitsusele varem kaevatud?


Ei, selliseid juhtumeid ma ei mäleta.



Mis saab neist Muhu lasteaia töötajaist, kes patustasid seaduse vastu, mis keelab lasteasutuse territooriumil alkoholi tarbimise?


Ma ei ole veel saanud täit informatsiooni kogu juhtunu kohta, mistõttu on raske öelda. Nii radikaalset teed me ei lähe, et kellegi ametist vabastaks, kuid mingid distsiplinaarkaristused võiksid siiski olla. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles