Talentide linn: Tähismaad said kapost kirjutamiseks raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Panov koos linnapea Edgar Savisaarega..
Vladimir Panov koos linnapea Edgar Savisaarega.. Foto: Peeter Langovits.

Säästurežiimil Tallinna linnavalitsus otsustas eile eraldada 200 000 krooni maksumaksja raha kõmuliste blogipidajate Inno ja Irja Tähismaa osaühingule Suss ja Hiireke. Selle raha eest tuleb neil kirjutada raamat Keskerakonda kiusava kaitsepolitsei alatust käitumisest.


«Ma ei seaks nende [Tähismaade – toim] professionaalsust kahtluse alla,» kinnitas Postimehele abilinnapea Kaia Jäppinen. «Nad on mitmekülgsed ja suudavad kirjutada mitmetel teemadel.»



Tõepoolest, selles ei ole põhjust kahelda. On ju tuntud analüütik Inno Tähismaa end rahva mällu söövitanud näiteks põhjapaneva avaliku analüüsiga sellest, kuidas ja miks rusikat pärasoolde toppida.



Veel on Tähismaad põhjalikult uurinud eneserahuldamise võlusid, analüüsinud Inno eksabikaasa Ingrid Tähismaa mustapesukasti sisu ja töötanud välja põhimõtted, kuidas foto järgi kellegi seksuaalset sättumust määratleda.



Abielupaari viimane «teadustöö» lükkab aga ümber senised ajalookäsitlused, toob välja pronksöö tõelised tagamaad ning annab uue mõõtme Eesti rahva Siberisse küüditamisele.


Raamatu keskne telg saab olema märtriks kuulutatud endise abilinnapea, keskerakondlase Vladimir Panovi kriminaalasja uurimine.



«Samas ei räägi raamat mitte ainult Panovist, vaid ka teistest, kel on olnud kokkupuuteid kapoga, keda on süüdistatud mitmetes tegudes ja kelle puhul on pärast selgunud, et nad pole süüdi,» selgitas Jäppinen.



Oma rahataotluses lubasid Tähismaad raamatu jaoks intervjueerida kaitsepolitseinikke, prokuröre ja valitsusliikmeid. Postimees ootab valmivat raamatut huviga. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles