Tallinna esindab Peterburis üle 250 inimese

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumiste peasündmuseks oli Peterburi Jaani kirikus toimunud Tallinna Kammerkoori kontsert Eri Klasi juhtimisel.
Kohtumiste peasündmuseks oli Peterburi Jaani kirikus toimunud Tallinna Kammerkoori kontsert Eri Klasi juhtimisel. Foto: Raepress

Neljapäeval algas Peterburis neli päeva vältav üritustesari «Tallinna kohtumised Peterburis», millel osaleb 260-liikmeline Tallinna delegatsioon eesotsas linnapea Edgar Savisaarega.


«Kohtumised tähendab seda, et tegu pole ühe linna kultuuripäevadega teises linnas, vaid väga suure üritusega, kuhu me oleme kutsunud esinema võimalikult paljude erinevate elualade esindajad, kellel kas juba on seal sõpru või partnereid või kes tahavad neid leida. Ja oleme kutsunud neid tegema oma üritusi samal ajal, sest Peterburi on suur linn ja üksikult on seal raske välja paista, leida kontakte või esinemispaiku. Sellepärast ongi selle ürituse nimi kohtumised,» rääkis linnakantselei välissuhete ja protokolli osakonna juhataja Heili Luik kolmapäeval.

Tänavu juba 12. korda toimuv üritus on tema sõnul aasta-aastalt kasvanud. «Seekord on tegu rekordiliselt suure programmiga. Need ei ole ainult linnaametnike kohtumised, vaid suure hulga erinevate valdkondade ettevõtjate kontaktkohtumised oma kolleegidega. Pool programmist on tasakaalustatud ja rikkalik kultuuriprogramm, mille peasündmuseks on Peterburi Jaani kirikus toimuv Tallinna Kammerkoori kontsert Eri Klasi juhtimisel.
Tallinna vene nukuteater annab tasuta etendusi kaheksas Peterburi lastekodus,» rääkis Luik.

Täna avati Jelagini saare klaasikunstimuuseumis Eesti nüüdisaegse klaasikunsti näitus, kus osalevad 23 kunstnikku kokku ligi 80 tööga. Tallinna kohtumised Peterburis kestavad pühapäevani.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles