Statistikaameti tulevane büroohoone sai nurgakivi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statistikaameti uue nurgakivi kapsli sulges RKASi juhatuse liige Elari Udam.
Statistikaameti uue nurgakivi kapsli sulges RKASi juhatuse liige Elari Udam. Foto: Kristo Mäe

Täna pandi Tallinnas Tatari tänaval nurgakivi statistikaameti uuele büroohoonele. Järgmisel sügisel saab amet kuuekorruselises hoones oma kasutusse tänapäevased tööruumid.

«Meie jaoks on suur asi, et saame kaasaegsesse majja. See annab töötajatele uut indu järjest kasvavas andmete maailmas tegutsemiseks,» ütles statistikaameti peadirektor Priit Potisepp. «Uus hoone arvestab meie vajadustega, ruumikava soodustab inimeste koostööd ja hoone sisekliima saab vana majaga võrreldes olema hoopis midagi muud. Need asjad mõjuvad tööviljakusele hästi.»

«Statistikaametile uue büroohoone rajamine on meie meeskonnale väärikas väljakutse ning samas hea võimalus rakendada värskeid kogemusi, mille omandasime Eesti suurima büroohoone, Tammsaare Ärikeskuse arendamisel,» sõnas AS Kaamos Kinnisvara tegevjuht Priit Uustulnd.

Tatari 51 asuvas statistikaameti uues majas on kokku enam kui 4800 ruutmeetrit netopinda.
Maja sümboolse nurgakivi panid paika Potisepp, Uustulnd ning Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) juhatuse liige Elari Udam. Hoone on projekteerinud AS Nord Projekt, maja ehitab OÜ Kaamos Ehitus.

RKAS, statistikaamet ja Kaamos Groupi kuuluv OÜ Vindor Holding sõlmisid käesoleva aasta jaanuaris lepingud, mille järgi kolib statistikaamet uude büroohoonesse 2013. aastal sügisel .

RKASi poolt möödunud aasta juulis statistikaametile üüripinna leidmiseks korraldatud avalikule konkursile esitatud kahekümne kahest pakkumusest vastas tingimustele üheksa. Parima pakkumise tegi konsortsium Kaamos Kinnisvara, Vindor Holding ja Kaamos Ehitus. Üürilepingu kestvus on kümme aastat.

Statistikaamet tegutseb praegu Tallinnas ligi poole sajandi vanuses hoones, kus töötingimused ei rahulda enam ameti vajadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles