Draamateatri foor pannakse esmaspäeval tööle

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fooride paigaldamine draamateatri juurde.
Fooride paigaldamine draamateatri juurde. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval, 1. oktoobril kell 11  lülitatakse Tallinnas Pärnu maanteel Eesti Draamateatri ees praegu kollase tulega vilkuv foor kolmevärviliselt põlema.  

Tallinna abilinnapea Taavi Aas lubas septembri alguses, et valgusfoor Pärnu maanteel  draamateatri juures pannakse tööle nii kiiresti kui võimalik.

Aasa sõnul räägivad ajalooürikud, et 1947. aastal pandi Karja tänava ja Pärnu maantee ristumiskohas tööle esimene kolme tulega valgusfoor Tallinnas.

Kui siiani olid mootorsõidukite juhid kohustatud andma Pärnu maanteel Eesti Draamateatri juures vöötrajal teed igale üksikule jalakäijale, siis fooride käivitamisega tekitatakse sõidukitele roheline laine sünkroonis Vabaduse väljaku fooridega.

Jalakäijatel on fooridega reguleeritud ülekäigurajal tiheda liiklusega Pärnu maanteed turvalisem ületada ning mootorsõidukid saavad sujuvalt liikuda. Fooride paigaldamiseks eraldati linnakassast 17 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles