Riigihangete amet peatas e-õpilaspileti hanke

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi gümnaasiumis kasutusel oleva elektroonilise õpilaspileti näidis.
Gustav Adolfi gümnaasiumis kasutusel oleva elektroonilise õpilaspileti näidis. Foto: Peeter Langovits.

Riigihangete ameti vaidlustuskomisjon peatas täna tehtud otsusega vastavalt Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) taotlusele Tallinna haridusameti poolt välja kuulutatud e-õpilaspileti välja arendamisega seotud riigihanke.

EÜLile edastatud teates teatab riigihangete ameti vaidlustuskomisjon, et vaidlustaja õiguste kaitsmiseks peetakse otstarbekaks peatada hankemenetlus, vahendas EÜLi pressiesindaja.

EÜL vaidlustas eile riigihangete ameti vaidlustuskomisjonis Tallinna haridusameti poolt välja kuulutatud riigihanke e-õpilaspileti rakendamisega seotud infosüsteemi väljatöötamiseks.

Vaidlustamisega nõuti hankedokumentide kehtetuks tunnistamist ja esitatakse taotlus hankemenetluse peatamiseks.

EÜLi hinnangul on hankedokumentides hangitavale teenusele seatavad nõuded väga ebamäärased ning jääb arusaamatuks Tallinna haridusameti poolne soov võtta elektroonilise õpilaspiletina kasutusele «hübriidkaart», mis peaks koosnema ID-kaardist ja õpilaspiletist.

Lisaks ei ole hankedokumentides selgesti sätestatud hanke hindamise kriteeriumeid, mistõttu sõltub hanke tulemus ekspertide suvaotsusest.

Tallinna haridusamet kuulutas riigihanke välja 11. märtsil, pakkumised pidi esitama 27. märtsiks.

'EÜL on 1991. aastal asutatud üliõpilaste katusorganisatsioon, mis esindab Eesti tudengkonda. EÜL on ISIC kaubamärgi ainuesindaja Eestis ning annab alates 1993. aastast välja ISIC õpilase- ja üliõpilaspiletit ning õpetajakaarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles