Jäppinen: infolehed selgitavad lasteaedade eelarvemuudatusi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju kära tekitanud plakat, mida linnavalitsus nimetab infoleheks.
Palju kära tekitanud plakat, mida linnavalitsus nimetab infoleheks. Foto: Peeter Langovits.

Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on Tallinna lasteaedadesse üles pandud infolehtedel pelgalt informeeriv ja teavitav funktsioon ning mingit poliitilist reklaami linnavalitsus lasteasutustes ei tee.


Abilinnapea märgib, et praeguses olukorras, kus lasteaiad on pidanud otsima lahendusi oma tegevuskulude optimeerimiseks, on igati mõistlik, et linn informeerib lasteaedade personali, kuid eelkõige lapsevanemaid, neist sõltumata tekkinud olukorrast lasteaedades, vahendas Raepress.

«Paraku ei anna meedia kui ka opositsioonipoliitikud alati just adekvaatset ja objektiivset infot, tekitades vaid infomüra ja seeläbi ainult segadust. Just nii juhtus ka lasteaedade kavandatavate eelarve muudatustega ja antud teema kajastamisega, mis üksnes külvas lastevanemates ja lasteaedades segadust. Just seetõttu pidasime vajalikuks saata tekkinud olukorda selgitavad infolehed ka igasse lasteasutusse,» nentis Jäppinen.

Vajadus otsida lahendusi Tallinna lasteaedade tegevuskulu optimeerimiseks oli abilinnapea sõnul tingitud sellest, et riik jättis linnale eraldamata lasteaedade arendamiseks kavandatud 47,7 miljonit krooni, mis oli 2009. aastaks planeerinud ning see summa on lasteaedade eelarves täna puudu. «Kuna tänavu riik lasteaedadele ühtegi senti ei eraldanud, rahastab Tallinn lasteaedu taas saja protsendi ulatuses,» märkis Jäppinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles